31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 13 διασωληνωμένοι – Φτάσαμε τα 418 σε όλη την χώρα | dete

31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 13 διασωληνωμένοι - Φτάσαμε τα 418 σε όλη την χώρα

Στα 418 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  31 νέες περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από τις Αρχές για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, 64 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστα. 79 νοσηλεύονται εκ των οποίων 13 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 70 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη πως έχουν γίνει μέχρι στιγμής 6.000 έλεγχοι. Η στρατηγική περιορισμού των συναθροίσεων πρέπει να ξανά τονιστεί. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν να είμαστε φορείς του ιού. Ένα θετικό ή αρνητικό τεστ δεν αλλάζει  την τακτική μας αυτή, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Να σημειωθεί ότι χθες 17 Μαρτίου ανακοινώθηκε και ο πέμπτος νεκρός από τον φονικό ιό στη χώρα μας.  Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα οικονομικά μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε live