Παρασκευή, 9.12.2022, 1:41 μμ

30 οικογένειες προσφύγων ήρθαν στην Πάτρα με την προοπτική να ζήσουν μόνιμα

05.10.2020 / 5:39
prosfygopoula-681x408-1

Τουλάχιστον 30 οικογένειες προσφύγων έχουν έρθει στην Πάτρα, με πάνω από 200 παιδιά μέλη τους και οι οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα μέσα στους επόμενους μήνες.

Προβλήματα στέγασης, επιβίωσης και εργασίας από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα κα δεν έχει υπάρξει καμία κρατική μέριμνα που να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην άγνωστη για αυτούς χώρα στην οποία έχουν έρθει.

Οι οικογένειες αυτές, έχοντας εξασφαλίσει το ασυλία και έχοντας πάρει πλέον τον χαρακτήρα του πρόσφυγα, έχοντας δηλαδή την δυνατότητα να μείνουν νόμιμα στην χώρα μας, προέρχονται από διάφορα κέντρα και δομές φιλοξενίας.

Πρόβλημα υπάρχει και με την φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί στις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου γύρω στα 120 παιδιά.

Τα παιδιά βέβαια των οικογενειών αυτών είναι περισσότερα και οι Πατρινοί που είναι κοντά στις οικογένειες αυτές, μέλη της Κίνησης, θα προσπαθήσουν να γράψουν περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Όμως υπάρχει ζήτημα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδάκια δεν γνωρίζουν ελληνικά, κατά συνέπεια είναι αρκετά πίσω από τους συμμαθητές τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα