3ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το σχολείο με τις 13 ημέρες καταλήψεων | dete

3ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το σχολείο με τις 13 ημέρες καταλήψεων

Δεκατρείς ημέρες κατάληψης μέχρι σήμερα συμπληρώνει το 3ο Λύκειο Πατρών στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίας Τριάδος προκαλώντας έντονη ανησυχία σε γονείς, καθηγητές αλλά και κάποιους μαθητές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λόγοι της κατάληψης είναι ενδοσχολικοί, υπάρχουν όμως και πολιτικοί λόγοι, όπως η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, Φύσσα, Τεμπονέρα. Ωστόσο οι υπόλοιπες αποφάσεις για καταλήψεις είχαν να κάνουν περισσότερο με ζητήματα που αφορούν το σχολείο και για τα οποία κατά τους μαθητές… έπρεπε να «κατεβάσουν ρολά»! Στο στόχαστρό τους δε, έχει μπει και ο Διευθυντής του Σχολικού Συγκροτήματος.

Η εικόνα του συγκεντρωμένου πλήθους (γονείς καθηγητές και μαθητές) έξω από την πόρτα του σχολείου είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν βρίσκεται λύση. Για παράδειγμα στις 9 του μηνός έγινε κατάληψη για την δολοφονία Τεμπονέρα, και την προηγούμενη είχε γίνει πάλι κατάληψη για ένα ενδοσχολικό ζήτημα. Μάταια ο Διευθυντής προσπαθεί να «συμμαζέψει» την κατάσταση ενώ όπως είναι φυσικό το θέμα έχει φθάσει και μέχρι την Δευτεροβάθμια αλλά και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Προβληματισμένοι και οι καθηγητές του σχολείου αφού ακόμη και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές, είναι λογικό να έχουν μείνει κάπως πίσω ή να «τρέχουν» για να ολοκληρώσουν την ύλη τους. Η σχολική κοινότητα είναι στο πόδι και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν εύκολα.