28η Οκτωβρίου – Καλέσματα από αρνητές μέσω διαδικτύου – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τις παρελάσεις και τοπικά

28.10.2021 / 9:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην Αθήνα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μέσω του προσφιλούς τους μέσου, του Διαδικτύου, οι αρνητές της πανδημίας καλούν τους ομοϊδεάτες τους να κατέβουν σήμερα, 28η Οκτωβρίου, στις παρελάσεις και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Η Αστυνομία, που παρακολουθεί στενά τις δράσεις τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχει εκπονήσει σχέδιο για να αποφευχθούν ευτράπελα.

Οι αρνητές που επικοινωνούν μέσω των social media ή των σελίδων που έχουν δημιουργήσει δεν φέρονται να έχουν προγραμματίσει κάτι οργανωμένο, ωστόσο «φωνάζουν» εδώ και μέρες ότι θα εμφανιστούν στις παρελάσεις.

Το ζήτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι το τι θα κάνουν οι αρνητές στις περιοχές όπου δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις εξαιτίας του πολύ υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε επαγρύπνηση και τονίζει πως δεν θα επιτρέψει εικόνες συνωστισμού και άρνησης τήρησης των μέτρων πρόστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, σε περίπτωση που εντοπιστεί κατά τη διάρκεια κάποιας παρέλασης άτομο που αρνείται να φορέσει τη μάσκα τότε η αντίδραση θα είναι κλιμακωτή.

Αρχικά οι ένστολοι θα κάνουν μία παραίνεση. Εάν το άτομο δεν πειστεί, τότε θα υπάρξει πρόστιμο. Σημειώνεται πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ύστατη «λύση» θα είναι η προσαγωγή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα