26 κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Ελλάδα – Απομονώθηκαν

23.01.2021 / 10:21
γκο 19

Στην αποκάλυψη ότι 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αλλά τα περισσότερα ήταν στις εισόδους της χώρας και έχουν απομονωθεί, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στα επιδημιολογικά στοιχεία».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε χθες σύσκεψη για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης των μεταλλάξεων».

Αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου, έτσι ώστε -όπως είπε- να υπάρχουν σωστά επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν στη σωστή επιδημιολογική ανάλυση, γεγονός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την προστασία των πολιτών.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 26 έως σήμερα, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και για αυτά.

Τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών).Ση σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σημειώνεται ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τον τελευταίο μήνα, υπό τον φόβο ενδεχόμενων επιπτώσεών τους στη μάχη κατά της COVID-19 μέσω του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα