25 χρόνια από την πρώτη ιστοσελίδα στο ίντερνετ | dete

25 χρόνια από την πρώτη ιστοσελίδα στο ίντερνετ

Ποιος να το φανταζόταν πριν από 25 χρόνια πως θα ερχόταν μια μέρα όπου τα πάντα θα διαδραματίζονταν γύρω από το ίντερνετ...

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1990 ανέβηκε στον αέρα του διαδικτύου η πρώτη ιστοσελίδα, από τον Τιμ Μπέρνερς-Λι, που εξηγούσε τι σημαίνουν τα 3W, που έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας.

Πέρασαν 25 χρόνια από την ημέρα που δημιουργήθηκε στο ίντερνετ η πρώτη ιστοσελίδα, την οποία μπορούσαν να επισκέπτονται οι χρήστες του διαδικτύου. Εχοντας απλές πληροφορίες όπως την εξήγηση του www (World, Wide, Web) αλλά και την έννοια του online, η οποία έμπαινε για πρώτη φορά στα σπίτια όλου του κόσμου.

Το πρώτο website από την CERN εξηγούσε τι είναι το ίντερνετ, πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συμπεριελάμβανε κάποια ενεργά λινκς σε άλλες ιστοσελίδες.

 

Τρία χρόνια αργότερα, το Aliweb αποτέλεσε την πρώτη μηχανή αναζήτησης. Το κατασκεύασε ο Μάρτιν Κόστερ, ένας εκ των αρχιτεκτόνων του ιντερνετ.

Το Bloomberg απέκτησε επίσης την ίδια χρονιά την δική του ιστοσελίδα ως προέκταση της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιούνταν στα τεχνολογικά και οικονομικά νέα.

Το 1994 με κόστος μόλις 120 δολάρια, απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα ο «Economist».

Την ίδια χρονιά, η Pizza Hut δημιούργησε την πρώτη ιστοσελίδα της, στην οποία ο οποιοσδήποτε μπορούσε να κάνει On-Line παραγγελία ή κράτηση.

Το Yahoo, το οποίο για πολλά χρόνια αποτέλεσε την πρώτη σελίδα εκατομμυρίων χρηστών του ίντερνετ, δημιουργήθηκε το 1996.

 

Πηγή: iefimerida.gr