2.000 μερίδες φαγητού… κάθε μέρα | dete

2.000 μερίδες φαγητού… κάθε μέρα

Αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες μερίδας συνανθρώπων μας, οι οποίοι προσέρχονται στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για ένα πιάτο φαγητό.

Σήμερα, προσφέρονται σε καθημερινή βάση 2.000 περίπου μερίδες φαγητού από το κεντρικό συσσίτιο της Ι.Μ.Π. «Άρτος Αγάπης» και τις δομές που λειτουργούν στις ενορίες Αγ. Ανδρέα, Αγ. Τριάδος, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Σοφίας, κ.ά.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε, ερωτηθείς σχετικά ο Σεβασμιότατος, τονίζοντας πως ενδεικτικό της αύξησης των αναγκών αποτελεί το γεγονός ότι όταν άνοιξε ο «Άρτος Αγάπης», ως χώρος εστίασης των ενδεών ανθρώπων, προσφέρονταν 150 μερίδες και σήμερα έχουν ανέλθει στις 400.

Ανέφερε πως η αγάπη δεν έχει σύνορα, προσφέρονται μερίδες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, θρησκείας, κ.ά. «Πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής και αγάπης της τοπικής εκκλησίας προς τα παιδιά της, τα οποία έρχονται εδώ και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», ανέφερε. Προσέθεσε πως το φιλανθρωπικό έργο παράγεται κεντρικά μέσα από τον «Άρτο Αγάπης», στο κτήριο της Φιλοποίμενος που αποκτήθηκε όπως είπε ύστερα από τις αιματηρές οικονομίες της Μητροπόλεως, σε μια δύσκολη εποχή που οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς.