1ο Εικαστικό event «Αντι/μετα-Γραφή Παρελθόν & Μέλλον -ΦΩΤΟ

29.06.2021 / 8:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3

Το 1ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ  EVENT  «ΑΝΤΙ/ΜΕΤΑ – ΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ», που υλοποιήθηκε στην πόλη μας, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά, ο τομέας των Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα την Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης του 9ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. & 1ου Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ, κατάφερε να συνδέσει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, μεταδίδοντας ένα αισιόδοξο και ισχυρό μήνυμα για τις δημιουργικές δυνάμεις που κρύβει ο άνθρωπος.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Event  Χατζήπαπας Αριστομένης:

 «Το 1ο αυτό ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ EVENT με την παρουσίαση δύο projects, με ξεναγήσεις στο κοινό, με υπαίθριες ομιλίες και με δημόσιες συζητήσεις, έθεσε τα θεμέλια και μια νέα αρχή για την σχέση της δημόσιας εκπαίδευσης με το πολιτισμό, την σημαντική θέση της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση των πολιτών καθώς και την σημασία της διδακτικής των εικαστικών τεχνών με ανθρωπιστικές προσεγγίσει.  Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, (όχι μόνο σε αριθμό) αλλά και με το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών που «χτύπησε κόκκινο» μέσα από τις οργανωμένες ξεναγήσεις, τις ιδιαίτερες ομιλίες αλλά και τον δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε».  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους του συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και τον κ. Μαγιάκη Γεώργιο υπεύθυνο για τον υπέροχο χώρο που μας παραχώρησε, το Πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων Δήμου Πατρέων (Πλαζ ΕΟΤ). 

*Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας, για το 2ο εικαστικό event που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά  το 2022 !

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα