ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ. για Black Friday-Tι να προσέξουν οι καταναλωτές

23.11.2023 / 15:36
3040150

Συµµετοχή µε προσοχή σε απάτες µέσω του διαδικτύου «∆εδοµένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια συνήθως πραγµατοποιείται κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές, θεωρούµε ότι δεν πρέπει να αφήσουµε αυτό το πεδίο ελεύθερο µόνο για τους µεγάλους» επισηµαίνει ο πρόεδρος του Εµπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και προτρέπειτα µέλη του να επωφεληθούν από «πραγµατικές εκπτώσεις και χαµηλές τιµές στους καταναλωτές».

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές, επισηµαίνοντας ότι «θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα µειωµένη τιµή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της µείωσης σε εµφανή σηµεία του καταστήµατος και οπωσδήποτε στα σηµεία που πωλούνται τα προϊόντα». ∆εν επιτρέπεται η προσφορά πάνω από 50% του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστηµα ενώ συνιστάται στους καταναλωτές νααποφύγουν αγορές την Κυριακή 26 Νοέµβρη.

Ανακοίνωση για το «ελληνικό φαινόµενο» της «Black Month» εξέδωσε και η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών για την Ποιότητα Ζωής), επισηµαίνοντας ότι η επιµήκυνση της εκπτωτικής περιόδου έχει ως αποτέλεσµα «τα ποσοστά των εκπτώσεων και των προσφορών να είναι µικρότερα».

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά από τους καταναλωτές να προσέξουν την αρχική τιµή του προϊόντος και όχι το ποσοστό της έκπτωσης. «Οι υπερβολικά ή οι ασυνήθιστα µεγάλες µειώσεις τιµών υποκρύπτουν δόλιες και παραπλανητικές πρακτικές, όπως για παράδειγµα η πώληση αποµιµητικών προϊόντων» αναφέρεται επισηµαίνοντας ότι «πρακτικές εξαπάτησης των καταναλωτών γίνονται πρωτίστως κατά τις ηλεκτρονικές αγορές». Ιδιαίτερα για τις πωλήσεις µέσω διαδικτύου η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι «σε περίπτωση ελαττωµατικού ή διαφορετικού προϊόντος από αυτό που ο καταναλωτής έχει παραγγείλει, ο πωλητής είναι υποχρεωµένος να το αντικαταστήσει µε δικά του έξοδα ή να επιστρέψει το ποσό».

Παράλληλα ζητά από το κοινό, συνδυαστικά, -να αναζητά αναρτηµένα στην ιστοσελίδα του καταστήµατος τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (έδρα,ταχυδροµική και ηλεκτρονική (email) διεύθυνση, ΑΦΜ,τ ηλέφωνα επικοινωνίας και αριθµό καταχώρησης στο ΓΕΜΗ, -να προτιµά την αντικαταβολή ή προπληρωµένες κάρτες αποφεύγοντας την τραπεζική κατάθεση, εάν εµφανίζεται ως αποκλειστικός τρόπος πληρωµής και -να µην αγοράζει όταν παρατηρείται µεγάλος αριθµός ορθογραφικών και γραµµατικών/συντακτικών λαθών σε κείµενα της ιστοσελίδας της επιχείρησης «τα οποία είναι ένδειξη προχειρότητας, αλλά και δόλιων προθέσεων».

«∆ιαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήµατος προτού προβείτε σε αγορά ή ρωτήστε για την πολιτική του καταστήµατος, όταν αυτό είναι φυσικό κατάστηµα, σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος» επισηµαίνεται στην ανακοίνωση που ζητά τέλος από τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς των τιµών, να επιλέγουν λελογισµένες δαπάνες που να συµβαδίζουν µε τον οικογενειακό τους προϋπολογισµό και να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα