Quantcast

15 μοναδικοί κήποι που θα σε κάνουν να ερωτευτείς την Άνοιξη!

20.10.2020 / 11:47
κεντρική-φωτογραφία-5


Λουλούδια, χρώματα, μυρωδιές κατακλύζουν ήδη τα μπαλκόνια και τις βεράντες! Οργανώσου τώρα και πάρε ιδέες για φυτά και λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι που έρχεται!

Αναρριχώμενη τριανταφυλλιά

Μπάνγκαλοου του 1929 στο Λος Άντζελες με αναρριχόμενες τριανταφυλλιές στην βεράντα να καλωσορίζουν τους επισκέπτες.

Μπάνγκαλοου του 1929 στο Λος Άντζελες με αναρριχόμενες τριανταφυλλιές στην βεράντα να καλωσορίζουν τους επισκέπτες.

Λαχανικά, κέδρος και τριαντάφυλλα

Στο αγρόκτημα του Vermont βλέπεις παρτέρια με λαχανικά και τριανταφυλλιές και έναν πανέμορφο κόκκινο κέδρο στα αριστερά.

Σε αυτό το αγρόκτημα βλέπεις παρτέρια με λαχανικά και τριανταφυλλιές και έναν πανέμορφο κόκκινο κέδρο στα αριστερά. Η τραπεζαρία κήπου είναι μέσα στην απλότητα, ταιριάζει απόλυτα και παράλληλα δεν κλέβει την παράσταση από την ομορφιά της φύσης!

Θάμνοι χαμηλής φροντίδας και συντήρησης

Εδώ παρατηρείς την αγάπη των μινιμαλιστών. Μεγάλη ποσότητα πρασίνου με πύξους (ο πράσινος «φράχτης»), λεβάντα, φίκους και κυπαρίσσια.

Εδώ παρατηρείς την αγάπη των μινιμαλιστών. Μεγάλη ποσότητα πρασίνου με πυξάρια (πράσινος φράχτης), λεβάντα, φίκους και κυπαρίσσια. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, κλάδεμα και φροντίδα, οπότε αποτελεί μια επιλογή κήπου με εύκολη συντήρηση.

Πέργκολα με γλυσίνα ή γλυτσίνια ή βιστέρια!

Στην California απολαμβάνεις μια όμορφη πέργκολα η οποία καλύπτεται από μια ρομαντική βιστερία. Πολύ όμορφη εικαστικά εικόνα και σε γενικές γραμμές η βιστερία αναπτύσσεται γρήγορα.

Στην California απολαμβάνεις μια όμορφη πέργκολα η οποία καλύπτεται από μια ρομαντική βιστέρια. Πολύ όμορφη εικαστικά εικόνα και σε γενικές γραμμές η γλυσίνα αναπτύσσεται γρήγορα.

Αναρριχητικός κισσός

Ο αναρριχητικός κισσός, πλαισιώνεται από διάφορα μεγάλα φυτά με πλούσια φυλλωσιά. Είσοδος γεμάτη χρώμα.

Ο αναρριχητικός κισσός, πλαισιώνεται από διάφορα μεγάλα φυτά με πλούσια φυλλωσιά. Μια είσοδος γεμάτη χρώμα.

Βεράντα με γλάστρες

Σε αυτή την όμορφη βεράντα βλέπουμε λεβάντες, μαργαρίτες και άλιουμ (υπάρχουν πολύ εντυπωσιακά άλιουμ, δεν είναι χαρακτηριστικό το κάτω δεξιά φυτό) να ομορφαίνουν έκταση στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτή την όμορφη βεράντα βλέπουμε λεβάντες, μαργαρίτες και άλιουμ (υπάρχουν πολύ εντυπωσιακά άλιουμ, δεν είναι χαρακτηριστικό το κάτω δεξιά φυτό), ομορφαίνουν έκταση στη Νέα Υόρκη.

Αυλή με εκπλήξεις

Όμορφη πίσω αυλή στην Savannah (προφανώς στην Georgia), με πορτοκαλιές, γιασεμί, κισσό και υδραγγείες (τα λευκά -εδώ- λουλούδια).

Μια υπέροχη αυλή με πορτοκαλιές, γιασεμί, κισσό και ορτανσίες (τα λευκά -εδώ- λουλούδια). Οι καρέκλες είναι εκπληκτικές, η ομπρέλα απαραίτητη και στο πάτωμα έχει γίνει ένα ψηφιδωτό από σπασμένα όστρακα.Τα τούβλα που διαχωρίζουν την πίσω αυλή από τον κήπο είναι τουλάχιστον 50 ετών. Όλα προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια.

Φρουτώδεις τοίχοι

Ένας κρυφός κήπος με αχλαδιές που πιάνονται σε ένα καφασωτό. Οι αχλαδιές κλαδεύονται τακτικά και ουσιαστικά χρησιμεύουν ως φράχτης, ενώ έχουν διατηρηθεί τα χαμηλά κλαδιά τους.

Ένας κρυφός κήπος με αχλαδιές που πιάνονται σε ένα καφασωτό. Οι αχλαδιές κλαδεύονται τακτικά και ουσιαστικά χρησιμεύουν ως φράχτης, ενώ έχουν διατηρηθεί τα χαμηλά κλαδιά τους.

Δέντρα και λουλούδια

Μεγάλη ποικιλία από ψηλά δέντρα και φούξια λουλούδια. Εκπληκτικό το αποτέλεσμα και ο κήπος είναι από τους καλύτερους μέχρι τώρα.

Μεγάλη ποικιλία από ψηλά δέντρα και φούξια λουλούδια. Εκπληκτικό το αποτέλεσμα και ο κήπος είναι από τους καλύτερους μέχρι τώρα.

Ο πλούσιος κήπος

Εδώ έχουμε έναν γεμάτο κήπο, με μούρα, μελισσόχορτο, μαργαρίτες και διμορφοθήκες. Μεγάλη ποικιλία και σίγουρα ήθελε μελέτη ώστε να μπορέσουν να συμβιώσουν όλα.

Εδώ έχουμε έναν γεμάτο κήπο, με μούρα, μελισσόχορτο, μαργαρίτες και διμορφοθήκες. Μεγάλη ποικιλία και σίγουρα ήθελε μελέτη ώστε να μπορέσουν να συμβιώσουν όλα και να δείχνουν τόσο… επιμελώς ατημέλητα!

Γαλλικό στυλ

Όμορφοι κήποι σε έπαυλη του 16ου αιώνα στην Γαλλία, με πανέμορφες τριανταφυλλιές και υπέροχη αρχιτεκτονική τοπίου.

Όμορφοι κήποι σε έπαυλη του 16ου αιώνα στην Γαλλία, με υπέροχες θαμνώδεις τριανταφυλλιές και προσεγμένη αρχιτεκτονική τοπίου. Η φωτογραφία είναι για καρτ ποστάλ και το αρχαίου τύπου στέγαστρο του διαδρόμου που ενώνει τα δύο κτήρια, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Οι ορτανσίες!

Σειρές από υδραγγείες δημιουργούν φράχτες με εναλλακτικό τρόπο στο East Hampton.

Σειρές από ορτανσίες δημιουργούν φράχτες με εναλλακτικό τρόπο στο East Hampton της Νέας Υόρκης.ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ!16 χαρακτηριστικά που πρέπει να ξέρεις για τις Ορτανσίες!

Αναρριχώμενες τριανταφυλλιές

Αναρριχώμενες τριανταφυλλιές πάνω από την αψίδα που οδηγεί στην πισίνα!

Αναρριχώμενες τριανταφυλλιές πάνω από την αψίδα που οδηγεί στην πισίνα!ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ!Έχεις μικρό μπαλκόνι; Δες 15 “Μεγάλες” ιδέες διακόσμησης σε μικρά μπαλκόνια!

Ροδόδεντρο

Το ροδόδεντρο κατάγεται από τα Ιμαλάϊα και δεν χρειάζεται πολλά πράγματα για να κλέψει την παράσταση. Στην Χίο και την Λέσβο έχουμε αντίστοιχο μέλος της οικογένειας με το όνομα Φλάβιος.

Το ροδόδεντρο κατάγεται από τα Ιμαλάϊα και δεν χρειάζεται πολλά πράγματα για να κλέψει την παράσταση. Στην Χίο και την Λέσβο έχουμε αντίστοιχο μέλος της οικογένειας με το όνομα Φλάβιος.

Πυξάρια και λεβάντες σε ομόκεντρα τετράγωνα!

Πύξοι και λεβάντες σε ομόκεντρα τετράγωνα!

Στην Alabama σε μια παλιά αγροικία, βλέπουμε πυξάρια και λεβάντες σε ομόκεντρα τετράγωνα να δημιουργούν έναν πολύ όμορφο κήπο!

Οργανώσου λοιπόν και διαμόρφωσε το μπαλκόνι ή τον κήπο σου με λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη και συνεχίζουν την ανθοφορία τους το καλοκαίρι! Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις μπαλκόνι με ήλιο ώστε να αναπτυχθούν σωστά τα λουλούδια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα