Eurovision 2022: Μάγεψε η Ελλάδα και πέρασε στον τελικό

11.05.2022 / 7:15
ellada-5-1024x682

Στον τελικό της Eurovision, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, προκρίθηκε η Ελλάδα.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, μετά τη μαγευτική εμφάνιση στον ημιτελικό, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Μάλιστα, η εμφάνιση της Ελλάδας άρεσε τόσο πολύ στους Eurofans, που σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, αυτή τη στιγμή το «Die Together» βρίσκεται στην 5η θέση.

Η πρώτη 10αδα σύμφωνα με τις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών

Μαζί με την Ελλάδα στον τελικό προκρίθηκαν: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία και Ολλανδία. 

Eurovision 2022: Μάγεψε η Ελλάδα και πέρασε στον τελικό

Μάλιστα, η εμφάνιση της Αμάντα αποθεώθηκε και από το Twiiter, το οποίο… πήρε «φωτιά»!

Η συγκινητική εμφάνιση της Ουκρανίας

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania.

Πριν το πρώτο ρεφρέν είδαμε μπροστά στη σκηνή μαύρες μεγάλες σκιές των 6 μελών του συγκροτήματος που κινήθηκαν σε κίτρινο και κόκκινο φόντο που παρέπεμπε σε ανατολή ηλίου. Στο δεύτερο ρεφραίν οι σκιές είχαν χρώματα και παραδοσιακά μοτίβα της χώρας τους.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού είδαμε στο δάπεδο της σκηνής μπλε φωτισμούς και δύο μεγάλα χέρια που ήταν σαν να αγκαλιάζουν το συγκρότημα στη σκηνή της Eurovision.

Το τραγούδι τελείωσε με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και ήδη έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα από την Ουκρανία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε κατακλύσει στο στάδιο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός.https://www.youtube.com/embed/jfm8hVNZt8g?feature=oembed

Προκλήσεις από την τραγουδίστρια της Αλβανίας

Η πρώτη χώρα που ανέβηκε στη σκηνή του Pala Olimpico ήταν η Αλβανία.

H Ronela Hajati τραγούδησε το «Sekret» και ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι και τον χορό της.

Φορώντας ένα αποκαλυπτικό ρούχο και με τη συνοδεία τεσσάρων ημίγυμνων ανδρών και μιας γυναίκας έκανε δυναμική έναρξη, κρατώντας μάλιστα την ίδια τη χορογραφία παρά τις συστάσεις που της είχαν γίνει να την αλλάξει μετά την πρώτη πρόβα.

Ωστόσο, στο τέλος της εμφάνισής της και ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή η Ronela σχημάτισε τον αλβανικό αετό, που θεωρείται εθνικιστικό σύμβολο για πολλούς και προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα