Δυτική Ελλάδα: Κι όμως η ακρίβεια δεν βάζει “φρένο” στους εκδρομείς του Πάσχα

13.04.2022 / 21:38
ka 1

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στα παραθεριστικά μέρη της Δυτικής Ελλάδας που το Πάσχα παραδοσιακά βουλιάζουν από τον κόσμο.  

Παρά την κρίση και του κύματος ακρίβειας που έχει φέρει σε δυσχερή οικονομική θέση δεκάδες οικογένειες, φαίνεται ότι αρκετοί θα είναι αυτό που θα πάνε τελικά κόντρα στην εποχή και θα αναχωρήσουν από την βάση τους για να πάνε για Πάσχα σε κάποιον προορισμό.

Στην Δυτική Ελλάδα τα δύο κλασικά μέρη που δέχονται δεκάδες επισκέπτες από την Αθήνα, αλλά και από άλλα μέρη της επικράτειας είναι η Ναύπακτος και η Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ναύπακτο παρά το γεγονός ότι τα πράγματα ήταν κάπως συγκρατημένα το διάστημα που προηγήθηκε, πλέον λίγο πριν από το Πάσχα, οι κρατήσεις έχουν σημειώσει μία σημαντική αύξηση.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Αιγιάλεια καθώς τόσο η Ανατολική Αιγιάλεια, η Ακράτα και το Διακοπτό, όσο και η Δυτική Αιγιάλεια (Λόγγος, Σελιανίτικα, Άκολη) αναμένεται να έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας.

Κόσμο θα έχει η Δυτική και η Ανατολική Ηλεία με πολλά από τα τουριστικά καταλύματα των παράκτιων παραθεριστικών κέντρων της περιοχής να έχουν ανοίξει για να υποδεχθούν Έλληνες εκδρομείς.

Στην Δυτική Αχαΐα η επισκεψιμοτητα θα στηριχθεί σε όσους διατηρούν σπίτια και εξοχικά στην περιοχή αφού τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία θα μείνουν κλειστά, ενώ στα Καλάβρυτα η πληρότητα αναμένεται να φτάσει τελικά το 60%.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί Πατρινοί θα αναχωρήσουν και αυτοί στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας από την πόλη για να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους, δείχνοντας ότι ο Έλληνας όσο δύσκολα και να περνάει δεν αλλάζει τις παραδόσεις του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα