14 χρόνια στο τιμόνι της Μητρόπολης Πατρών ο Χρυσόστομος | dete

14 χρόνια στο τιμόνι της Μητρόπολης Πατρών ο Χρυσόστομος

Συμπληρώνονται 14 χρόνια από εκείνη την ημέρα που έλαβε χώρα στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών η εις Επίσκοπο των Πατρών, τελετή της χειροτονίας του κ.κ. Χρυσοστόμου (Χρήστου Σκλήφα, γεννηθέντα στη Λουκά Τριπόλεως). Με την ευκαιρία της επετείου, όπως ανακοινώθηκε και στο τέλος της Θείας λειτουργίας της Κυριακής 17/2/2019 στους ναούς της Μητροπόλεως Πατρών, θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 7-10 το πρωί αρχιερατική Θεία λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος χοροστατούντος του τιμώμενου προσώπου, του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος πριν εκλεγεί νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, είχε διατελέσει και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκλογή του είχε γίνει επί ημερών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, ο οποίος ήταν παρών τόσο κατά την χειροτονία στο Καθεδρικό ναό των Αθηνών όσο και κατά την λαμπρά υποδοχή και ενθρόνιση του κ.κ. Χρυσοστόμου ενάμιση μήνα αργότερα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στη διάρκεια της πανηγυρικής, αρχιερατικής Θείας Λειτουργία θα τελεστεί και η εἰς Πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ εὐλαβεστάτου Διακόνου τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ.