H συγκλονιστική φωτογραφία τενίστα με παραλλαγή και όπλο

03.03.2022 / 22:14
ka 33

Δεν θέλω να εμπλακώ σε μάχες, αλλά αν είναι απαραίτητο θα το κάνω. Δεν φοβάμαι. Ηρθα για να υπερασπιστώ την πατρίδα μου. Αν χρειαστεί θα πάρω ακόμα και το όπλο και θα βγω έξω να πολεμήσω», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Σεργκέι Στακόφσκι.

Ο Ουκρανός τενίστας, ο οποίος άφησε στην Ουγγαρία τη σύζυγό του μαζί με τα τρία τους παιδιά και γύρισε στο Κίεβο για να πολεμήσει απέναντι στους Ρώσους και να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Το πρώην Νο.31 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία της Ουκρανίας, αλλά και ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο.

«Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε», είχε αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε αμερικάνικο δίκτυο, με τον 36χρονο να μην θυμίζει σε τίποτα πλέον τενίστα, καθώς κυκλοφορεί στους δρόμους του Κιέβου, φορώντας παραλλαγή και κρατώντας όπλο! Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram μια φωτογραφία από τη νέα του… καθημερινότητα και τη συνόδευσε με το παρακάτω μήνυμα:

«Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ότι θα φορέσω αλεξίσφαιρο γιλέκο. Είναι μια καταστροφή. Η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία, βομβαρδίζει τις πόλεις μας και σκοτώνει αμάχους. Ο πλανήτης πρέπει να ενωθεί και να σταματήσει τον πόλεμο. Να στείλει τον Πούτιν εκεί που ανήκει. Στη φυλακή», ανέφερε.


Ποιος είναι ο Στακόφσκι

Ο Σεργκέι Στακόφσκι είχε συνεχόμενη παρουσία σε Grand Slams, αλλά και στις κορυφαίες διοργανώσεις της ATP, ενώ είχε φτάσει μέχρι το Νο.31 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην καριέρα του έπαιξε σε 1304 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 720/584. Το 2013 μάλιστα είχε κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ στο Γουίμπλεντον, με τον Ουκρανό να είναι ένας από τους ελάχιστους που έχουν νικήσει τον Ελβετό στο γρασίδι. Αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο σχεδόν για 20 χρόνια, κατακτώντας 4 τίτλους ATP και 7 σε επίπεδο ITF.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα