Φωτιά σε πλοίο: Στο λιμάνι του Αστακού μεταφέρεται το Euroferry Olympia

22.02.2022 / 11:23
w19-140735EUROFERRYOLYMPIA-1280x720

Στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας μεταφέρεται το πλοίο Euroferry Olympia σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο, ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα αγνοούνται 10 άνθρωποι.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου (Αστακού) Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:
Οδηγός φορτηγού για τη φωτιά στο πλοίο: Κινητή νεκροφόρα στην θάλασσα, χωρίς κανέναν έλεγχο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα