Τι προβλήματα βγάζει μια Ferrari F430 με 250.000 χλμ. στο κοντέρ της; – Βίντεο

02.01.2022 / 22:15
Ferrari_F430_Spider

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε μια Ferrari F430 μη τη φοβηθείτε. Η συγκεκριμένη αποδεικνύει περίτρανα την αξιοπιστία του ιταλικού supercar, καθώς ο ιδιοκτήτης της έχει καλύψει μαζί της 253.453 χιλιόμετρα – χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Δεν τολμούμε να σκεφτούμε το κόστος των καυσίμων για όλα αυτά τα χιλιόμετρα, που ενδεχομένως να κυμαίνεται γύρω στα 80-85 χιλιάδες Ευρώ με τις σημερινές τιμές της βενζίνης, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο οδηγός της έχει χαρεί το cavallino του περισσότερο από όσους το βγάζουν από το γκαράζ μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Παρότι αυτή η Ferrari F430 έχει συμπληρώσει ακόμη και δεκαπλάσια χιλιόμετρα από όσα είθισται να έχει το κοντέρ ενός τυπικού supercar, ο ιδιοκτήτης της έχει διατηρήσει σε άριστη κατάσταση τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό της.

Όπως εξηγεί ο τελευταίος σε όλη αυτή τη διαδρομή έχει αλλάξει περιπου 25 σετ μπουζί, που σημαίνει ότι κάθε σετ άντεχε για περίπου 10 χιλιάδες χιλιόμετρα – κάτι σχετικά αναμενόμενο για υψηλόστροφους κινητήρες. Ακόμη, έχει αλλάξει τέσσερις φορές το συμπλέκτη του αυτόματου κιβωτίου, δηλαδή έναν κάθε περίπου 63 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Τι προβλήματα βγάζει μια Ferrari F430 με 250.000 χλμ. στο κοντέρ της; - Βίντεο 2

Κι αυτά είναι όλα. Ο V8 κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης δεν χρειάστηκε ποτέ να λυθούν και να επισκευαστούν, ούτε και ο μηχανισμός που ανοίγει τη μαλακή οροφή. Τα μόνα σημάδια φθοράς εντοπίζονται στην επιφάνεια του τιμονιού και ορισμένων διακοπτών της κονσόλας.

Κατά συνέπεια, αυτή η F430 είναι μια κινούμενη απόδειξη της αξιοπιστίας των Ferrari, όπως είναι -άλλοστε- και για τη Lambroghini μια Murcielago που, με τις αντίστοιχες ανησυχίες του δικού της ιδιοκτήτη, έχει καλύψει περισσότερα από 400 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα