08.10.2021 / 9:27
twlaafsgno615f2a113abc6

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης, παίχτηκε χθες το απόγευμα η τελευταία πράξη του δράματος του θανάτου του Αλέξη Κόρδα, αφού συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί γνωστοί συνόδευσαν με δάκρυα στα μάτια τον γνωστό οφθαλμίατρο στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες, η μητέρα, η σύζυγός και τα δυο του παιδιά που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον άνθρωπό τους και ένα τεράστιο «κρίμα» να πλανάται πάνω από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου που κατακλύστηκε από κόσμο που θέλησε να πει το τελευταίο αντίο στον 67χρονο γιατρό.

Ο καιρός, μουντός και συννεφιασμένος, με τις ψιχάλες να πέφτουν κατά διαστήματα λες και ο ίδιος ο ουρανός προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και δεν τα κατάφερνε για την απώλεια ενός ανθρώπου της προσφοράς και της επιστήμης που χάθηκε τόσο άδοξα στο φοβερό τροχαίο της περασμένης Τετάρτης στο Κατσικάρι, όταν το ταξί που επέβαινε ο Αλέξης Κόρδας συγκρούστηκε με όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου.

Πρόσωπα σκυθρωπά, μάτια δακρυσμένα και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα συνέθεσαν το ύστατο χαίρε στο 67χρονο οφθαλμίατρο, για τον οποίο όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν και τουλάχιστον ένα καλό λόγο για να θυμούνται τις στιγμές μαζί του…

3

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Δήμος Πύργου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς καθώς και πολλοί φίλοι, συνάδελφοι και συμμαθητές του εκλιπόντος.

Επικήδειο εκφώνησαν η Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Χρήστος Γιαννικούλης οι οποίοι στάθηκαν στην προσφορά του Αλέξη Κόρδα τόσο στην ιατρική όσο και στην κοινωνία. Εκ μέρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μάλιστα, θα διατεθεί ένα ποσό το οποίο προορίζεται για κοινωνικό σκοπό τον οποίο θα υποδείξει η οικογένεια.

4

Τι έδειξε η νεκροψία

Οι βαριές κακώσεις στον αυχένα και τον θώρακα που αποκόμισε μετά την σφοδρή σύγκρουση ήταν  σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής η αιτία θανάτου του 67χρονου οφθαλμίατρου Αλέξη Κόρδα ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος την περασμένη Τετάρτη στο Κατσικάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τα όσα ακούστηκαν περί καρδιακής ανακοπής δεν προέκυψαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τέτοια εκδοχή.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, σχηματίσθηκε
δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη σε
διασταύρωση ανώνυμων οδών, στον Πύργο Ηλείας.
Ειδικότερα, ένας ημεδαπός άνδρας οδηγώντας φορτηγό συγκρούστηκε με
Δημοσίας Χρήσης Επιβατηγό αυτοκίνητο (ταξί), που οδηγούσε έτερος
ημεδαπός άνδρας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 68χρονου
ημεδαπού που ήταν συνεπιβάτης στο ταξί και τους τραυματισμούς των δύο
οδηγών και τριών επιβατών του πρώτου οχήματος.
Διενεργείται προανάκριση για τη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών
πρόκλησης του τροχαίου δυστύχηματος.

Εκεί, οι δικοί του άνθρωποι, φίλοι, συνάδελφοι και μεγάλο πλήθος απλού κόσμου παρά την βροχή παρέστησαν για να πουν το τελευταίο αντίο.

patrisnews.com 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα