Σινεμά μετά φαγητού: 10 επιλογές για το καλοκαίρι

05.09.2021 / 22:22
therina-cinema-anoigma-575x383

Καλοκαίρι σημαίνει θερινό σινεμά. Να απολαμβάνουμε την ταινία υπό το φως του φεγγαριού με καλή παρέα. Και αν είχαμε και ωραίο φαγητό, τότε ακόμα καλύτερα. Έξοδος για σινεμά με έξοδο για φαγητό σε ένα! Πολλοί κινηματογράφοι τον τελευταίο καιρό εμπλουτίζουν τους καταλόγους τους με προτάσεις για εύκολα σνακ, που μπορούν να καταναλωθούν βλέποντας μια ταινία, ενώ κάποιοι από αυτούς προσφέρουν και πιο γκουρμέ επιλογές, τα οποία έχουν επιμεληθεί γνωστοί σεφ.

Ας δούμε, λοιπόν, πού μπορείτε να συνδυάσετε φαγητό με σινεμά στην Αθήνα…

Για γκουρμέ καταστάσεις
Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας υπάρχουν δυο ταράτσες που αξίζει να επισκεφτείτε όχι μόνο για τις ταινίες αλλά και για το φαγητό τους: το Pool your cinema του γνωστού ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας και το Stellar Gastro Cinema.

Pool your cinema, Μεγάλη Βρεταννία
Στον έβδομο όροφο, στο roof garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στο Σύνταγμα, λειτουργεί θερινός κινηματογράφος, όπου μπορείτε να κλείσετε θέση, να δείτε την ταινία και να απολαύσετε τα finger food που έχει ετοιμάσει ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης. Αν επιλέξετε να δείτε τις ταινίες σας εκεί, τότε μπορείτε να καθίσετε στις αναπαυτικές σας πολυθρόνες, να επιλέξετε ανάμεσα σε κρασί ή μπίρα, τα οποία συνοδεύονται από χειροποίητα fingerfood. Πιο συγκεκριμένα, το ατομικό μενού αποτελείται από χειροποίητα nachos, πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, Black Angus cheeseburger και καραμελωμένα ποπκόρν με βανίλια Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού. Σε περίπτωση που έχετε κάποιες αλλεργίες, θα πρέπει να ενημερώσετε όταν κάνετε την κράτηση, ώστε να σας ετοιμάσουν ένα μενού προσαρμοσμένο στην περίπτωσή σας.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Έβδομος Όροφος, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα.  Τηλ.: 2103330000 Πέμπτη-Κυριακή Ώρα Προσέλευσης: 21.15 | Ώρα Έναρξης: 21.30 www.grandebretagnestore.com

Stellar Gastro Cinema
Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί η συγκεκριμένη ταράτσα στο Γκάζι. Με θέα τον έναστρο ουρανό της Αθήνας, μπορείτε να απολαύσετε κλασικά αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης αλλά και να επιλέξετε πιάτα που εμπνεύστηκαν οι καταξιωμένοι σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης και Πάνος Ιωαννίδης. Πρόκειται για ένα ειδικό street food μενού 4 πιάτων street food, που συνδυάζονται με κοκτέιλ. Το μενού ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με έμπνευση την ατμόσφαιρα των ταινιών που συνοδεύει, ενώ συνήθως υπάρχει συνήθως και ανάλογη αναπροσαρμογή του μενού για τους vegan επισκέπτες.

Ώρα Προσέλευσης: 20:30 Ώρα έναρξης προβολών: 21:00 Τιμή εισιτηρίου: 28€ Τηλ.: 10:00-18:00 στο 6948 086999 Email: stellargastrocinema@gmail.com
Εισιτήρια μπορείτε να κλείσετε και μέσω του Public.

Σούσι

Cine Ψυχικό Classique
Στα Βόρεια Προάστια, στο Νέο Ψυχικό, μπορείτε να βρείτε σούσι. Εδώ και κάμποσα χρόνια το Cine Ψυχικό συνεργάζεται με το Hachico, το sushi-restaurant με το οποίο γειτνιάζει και προσφέρει στους θεατές μια ποικιλία σούσι που μπορεί εύκολα να καταναλωθεί σε σινεμά. Το μενού ανανεώνεται συχνά ενώ οι σταθεροί πελάτες του συγκεκριμένου κινηματογράφου γνωρίζουν πλέον ότι μπορούν να συνδυάσουν δυο μεγάλες τους αγάπες: τις καλές ταινίες και το σούσι.

Στον συγκεκριμένο κινηματογράφο, πέρα από σούσι, θα βρείτε και πίτσες Domino’s, οι οποίες έρχονται σε συγκεκριμένους φούρνους σε όποια σινεμά συνεργάζονται με το συγκεκριμένο μαγαζί. Οι πίτσες είναι κομμμένες στα 6, καθώς τα κομμάτια είναι λίγο πιο μεγάλα από το κλασικό κομμάτι πίτσας. Τέλος, στο συγκεκριμένο σινεμά μπορείτε να βρείτε κοκτέιλ. Δεν υπάρχουν στον κατάλογο αλλά γνωρίζουν να φτιάχνουν τα κλασικά κοκτέιλ: mojito, μαργαρίτα κλπ και έχουν γενικώς μεγάλη ζήτηση και κατανάλωση.
Λεωφ. Κηφισίας 290 & Ν. Παρίτση, Νέο Ψυχικό, Τηλ.: 215 2159178

Τυρόπιτες

Cine Θησείον
Κλασικός και αγαπημένος κινηματογράφος στην καρδιά του Θησείου, που λατρεύουν οι σινεφίλ. Πέρα από τα κλασικά σνακ που βρίσκετε παντού, εκεί θα έχετε την ευκαιρία να παραγγείλετε ζεστές ατομικές τυρόπιτες.
Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο Τηλ.2103420864.

Κινηματογράφος Αθηναία στο Κολωνάκι
Ιστορικός κινηματογράφος στο Κολωνάκι, το Cine Αθηναία, προσφέρει χειροποίητες τυρόπιτες αλλά και πίτσα και βυσσινάδα.
Χάρητος 50, Αθήνα, Τηλ. 2114130430.

Διάφορα fingerfood: κοτομπουκιές και κεφτεδάκια

Cine Φλοίσβος
Στο Πάρκο Φλοίσβου, στα Νότια Προάστια της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα, το Cine Φλοίσβος, προσφέρει κοτομπουκιές και κεφτεδάκια, που τα συνοδεύει με τις απαραίτητες τηγανητές πατάτες. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μπίρα, μηλίτη ή κρασί αλλά και ένα κοκτέιλ, από αυτά που θα βρείτε στον κατάλογο του κινηματογράφου.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο θερινό προσφέρει και πίτσα, ενώ προσφέρει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από παγωτά, ιδανικά για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Πάρκο Φλοίσβου (πλησίον Μαρίνας Φλοίσβου), τηλ. 2119821256.

Σουβλάκια

Δημοτικός Κινηματογράφος Μίμης Φωτόπουλος στο Μαρούσι
Στον θερινό κινηματογράφο Μίμη Φωτόπουλο στο Μαρούσι, επί της Αγίου Κωνσταντίνου, μπορείτε να απολαύσετε την ταινία σας τρώγοντας σουβλάκια.
Αγίου Κωνσταντίνου 42, Πλατεία Σπύρου Λέκκα – Μαρούσι Δίπλα στο εμπορικό κέντρο Αίθριο, Τηλ. 210 61 98 890.

Σινέ Ρία, Βάρκιζα
Αν βρεθείτε στη Βάρκιζα, μπορείτε να συνδυάσετε σινεμά με σουβλάκι στον κινηματογράφο Σινέ Ρία, Πέρα από σουβλάκια, θα βρείτε και τοστ, χοντ ντογκ, παγωτό μηχανής.
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, Τηλ. 2108970844.

Πίτσα

Θερινό Σινεμά Άνοιξις, Νέο Ηράκλειο
Ένα θερινό σινεμά στα Βόρεια Προάστια, το Άνοιξις στο Νέο Ηράκλειο, έχει πίτσα και ιταλικό παγωτό Vero Gelato.

Ευριπίδου 19, Ηράκλειο, τηλ. 2102814071

Θερινό Σινεμά Μαριλένα, Άνω Γλυφάδα/ Θερινό Σινεμά Αρκαδία
Και τα δυο σινεμά είναι του ίδιου ιδιοκτήτη και προσφέρουν πίτσα αλλά και special χοτ ντογκ. Παράλληλα, θα βρείτε παγωτό, ενώ στο Σινεμά Μαριλένα (και προσεχώς και στο Αρκαδία), πέρα από τις μπίρες και τα αναψυκτικά, μπορείτε να απολαύσετε και ωραίους παραδοσιακούς χυμούς σαν σπιτικούς.

Αιγύπτου 123, Γλυφάδα, τηλ 2109632260
Καραολή Δημητρίου 32 & Φορμίωνος 222, Πάρκο Βύρωνα, τηλ.​: 2107661166

Πίτσα προσφέρουν ακόμα τα εξής θερινά σινεμά: το Cine Φιλοθέη, ο Κινηματογράφος Αττικόν Άλσος, αλλά και το Cine Αθηναία και το Cine Ψυχικό Classique και το Cine Φλοίσβος, που προσφέρουν και άλλες γαστρονομικές επιλογές στους σινεφίλ θεατές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα