«Τους προβολείς στήσε» – Τρίτη 13 Ιουλίου στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος»

12.07.2021 / 11:51
jvwaglpswm60e5ba5349cc4

Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, φωτίζουν με τις προσωπικές τους ερμηνείες παλιά αγαπημένα τραγούδια, ζωντανεύουν μικρά διαμάντια, ίχνη μιας διαδρομής από αρχαίο δράμα, μιούζικαλ, καμπαρέ, επιθεωρήσεις και θέατρο για παιδιά. Ένα μελωδικό ταξίδι που σκιαγραφεί τις πολλές πτυχές και τη διαδρομή του Θάνου Μικρούτσικου, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που δούλεψε με πάθος για το θέατρο, τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Τίτλος της παράστασης , που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», «Τους προβολείς στήσε». Με την αυριανή συναυλία ολοκληρώνεται το φετινό αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου. Είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη, με μοναδική επιτυχία, στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, η συναυλία «Τα μπλουζ του Θάνου», με το κοινό να κατακλύζει το χώρο.
Θα ακουστούν τραγούδια και μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου που γράφτηκαν για ιστορικές θεατρικές παραστάσεις και αγαπήθηκαν βαθιά από τον κόσμο. Οδηγός και συνδετικός κρίκος μεταξύ των τραγουδιών που προέρχονται από διαφορετικές παραστάσεις τα κείμενα του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, σημειώματα και λόγια του καθώς και του συνεργάτη του στιχουργού Οδυσσέα Ιωάννου.
Η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου που είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη από τα πρώτα της βήματα στο θέατρο, κρατάει το αφηγηματικό νήμα.
Ο Θάνος Μικρούτσικος αγάπησε πολύ το θέατρο και το υπηρέτησε χρόνια με πάθος, αποδεικνύοντας αυτό που πίστευε και επαναλάμβανε συχνά «πως η τέχνη είναι φακός που μεγεθύνει».
Στη μουσική διεύθυνση ο αγαπημένος του συνεργάτης Θύμιος Παπαδόπουλος.
Μουσικοί Γιώργος Κατσίκας τύμπανα, Δημήτρης Ντουτσούλης μπάσο, Θοδωρής Οικονόμου πιάνο, Δημήτρης Αγάθος τρομπέτα, Τζίμης Σταρίδας τρομπόνι, Θύμιος Παπαδόπουλος φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο
Ηχοληψία Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης
Φωτισμοί Μανώλης Μπράτσης
Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά – πλην Κυριακής – από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr, το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος»
Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο για κάθε μία ημέρα . Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

«Τους προβολείς στήσε» - Τρίτη 13 Ιουλίου στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα