Πάτρα: Απέκλεισαν την Πρυτανεία οι φοιτητές – “Ανεπιθύμητη η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο”

13.04.2021 / 20:18
IMG-75c601f7300ef82a6e076d28838e4a56-V

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, ΣΕΥΠ, Φαρμακευτικής, Φιλολογίας, Παιδαγωγικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, προχώρησαν, σήμερα, Τρίτη 13/4/21 σε συμβολικό αποκλεισμό της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από τους φοιτητές, τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού και τους Συλλόγους ΔΕΠ και ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως αναγραφόταν και στο πανό των Συλλόγων, οι φοιτητές μέσα από τις δράσεις μας δηλώνουμε ότι η αστυνομία είναι ανεπιθύμητη στο πανεπιστήμιο, ότι θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια και ότι διεκδικούμε πανεπιστήμιο για τις δικές μας ανάγκες και όχι των επιχειρήσεων.

Διεκδικούμε:

• Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης που φέρνει ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, διαγραφές και πανεπιστημιακή αστυνομία.

• Να παρθούν τώρα όλα τα υγειονομικά μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια.

• Να προσληφθούν καθηγητές, να αναβαθμιστούν οι υποδομές για να γίνονται δια ζώσης μαθήματα σε ολιγάριθμες ομάδες φοιτητών.

•Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις στα 3 νοσοκομεία της πόλης μας, επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών.

Τέλος, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο αύριο, Τετάρτη 14/4/21 στις 12:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα