10 απίθανοι ουζομεζέδες για την Καθαρά Δευτέρα

14.03.2021 / 19:52
Ouzo-575x383

Το ούζο είναι ποτό της παρέας και θέλει και αυτό παρέα του νόστιμους και κυρίως θαλασσινούς μεζέδες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, όταν μαζευόμαστε με οικογένεια και φίλους;

Εμείς σίγουρα όχι, γι αυτό και συγκεντρώσαμε 10 προτάσεις για μεζεδάκια και αλείμματα που ταιριάζουν πολύ με το ούζο και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν με τη νοστιμιά τους.

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα
Πιάτο με θαλασσινή αύρα και έντονο ελληνικό στοιχείο λόγω της φέτας. Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο.

Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας
Το κουρκούτι με άρωμα ούζου θα κάνει αυτές τις γαρίδες το πιο ταιριαστό μεζεδάκι για να συνοδεύσετε το ούζο σας.

Χταπόδι τηγανητό με αλιάδα
Τραγανό πικάντικο χταπόδι που συνδυάζεται αρμονικά με μία ελαφριά σκορδαλιά με πατάτες, στην οποία προσθέτουμε και λίγο ούζο, για άρωμα.

Ρεγγοσαλάτα με σταφίδες
Η ρεγγοσαλάτα είναι από τους πλέον κλασικούς ουζομεζέδες. Για να την κάνετε ακόμα πιο λαχταριστή, θα της προσθέσετε και σταφίδες!

Μύδια αχνιστά πικάντικα
Κάνουμε ελαφρώς πιο πικάντικη την κλασική συνταγή για αχνιστά μύδια, προσθέτοντας μπούκοβο και πάπρικα. Ένας μεζές που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα καυτερά!

Τηγανιά στιγμής με καλαμαράκια σε άλμη
Ένας μεζές που θα φτιάξετε εύκολα και πολύ γρήγορα, με καλαμαράκια από κονσέρβα και, φυσικά, θα απολαύσετε παρέα με ένα καραφάκι ούζο.

Νηστίσιμη σαλάτα με χταπόδι, σταμναγκάθι και τοματίνια
Το ξιδάτο χταπόδι συνδυάζεται με σταμναγκάθι και κάνουν μια σαλάτα που δεν θα φτιάχνετε μόνο όταν νηστεύετε, αλλά και κάθε φορά που θέλετε να βάλετε στο τραπέζι σας θαλασσινά.

Νησιώτικοι χταποδοκεφτέδες
Ένα πιάτο μαγειρεμένο με φαντασία, που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στους κλασικούς μεζέδες, χάρη στα πλούσια συστατικά του τα οποία συνδυάζουν γεύσεις από θάλασσα με μυρωδικά.

Τσιροσαλάτα με άνηθο
Το μεζεδάκι των 5 υλικών και των 10 λεπτών, που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του.

Τρία αλείμματα για ουζομεζέδες
Κοπανιστή με ψητή πιπεριά Φλωρίνης, μελιτζανοσαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές και μαϊντανοσαλάτα, μπαίνουν σε μπολάκι ή σερβίρονται με μικρούς ντάκους, φρυγανισμένες ή καψαλισμένες φέτες ψωμιού και παξιμάδια και συνοδεύουν ιδανικά το ούζο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα