Πάτρα: Γιατί έχουν κατέβει τα γεράκια στον αστικό ιστό – Τι κυνηγούν και ποιοι πρέπει να προσέχουν

08.01.2021 / 16:05
unittled-1148

Αίσθηση στον κόσμο που ασχολείται με τα ωδικά πτηνά, προκάλεσε το δημοσίευμα του dete.gr για το γεράκι (ξεφτέρι) που κυνηγά περιστέρια αλλά και ωδικά πτηνά στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως ανέφερε στο dete.gr, γνώστης του αντικειμένου (άνθρωπος από μεγάλο κατάστημα ωδικά πτηνά και με αντικείμενο τα φτερωτά κατοικίδια), υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 4 με 5 ξεφτέρια που δρουν από την περιοχή της Ανθούπολης μέχρι και το κέντρο της πόλης.

Τα ξεφτέρια κυνηγούν τα κοτσύφια που βρίσκονται πλέον σε αφθονία στον αστικό ιστό της πόλης και αποτελούν το κυρίως φαγητό των γερακιών.

Ωστόσο, όταν δεν καταφέρουν να φάνε ικανή ποσότητα από κοτσύφια, τότε στρέφονται στα περιστέρια και εάν δεν τα καταφέρουν ούτε με τα περιστέρια, τότε κάνουν επιθέσεις στα ωδικά πτηνά που ζουν στα κλουβιά, σε μπαλκόνια και αυλές της πόλης.

Και εάν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να τρώνε τα ωδικά πτηνά μέσα από τα κλουβιά, άνθρωποι που γνωρίζουν έλεγαν στο dete.gr, ότι τα ξεφτέρια, τρομοκρατούν τα πουλιά και όταν τα έχουν ακινητοποιήσει μέσα στο κλουβί, με το πόδι τους τα αρπάζουν, τα βγάζουν έξω και τα τρώνε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσει των ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο, τα γεράκια πρόκειται να ξεχειμωνιάσουν στην Πάτρα και να παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

Κατά συνέπεια, όλοι οι ιδιοκτήτες πουλιών που είναι σε κλουβί, θα πρέπει την επόμενη περίοδο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα γεράκια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα