Άλλοι κιτρίνιζαν πριν την ώρα τους, άλλοι παρέμεναν πορτοκαλί

28.10.2020 / 1:54
dgtrtyh

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Οι απότομες αλλαγές από τα πορτοκαλί στα κίτρινα και από τα κίτρινα στα πορτοκαλί, είναι -ίσως- καλές όταν μιλάμε για εκκεντρικές ενδυματολογικές συνήθειες.

Όταν μιλάμε για μέτρα και για ένα κοινό το οποίο δεν είναι δα και το πιο ενημερωμένο στον πλανήτη (είναι πολλοί, μα πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μαθαίνουν τα νέα από τη… γειτονιά), τότε τα πράγματα πάνε προς αλαλούμ.

Αυτό τουλάχιστον συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, η οποία ανακοινώθηκε μεν επισήμως ότι μετακινείται από το πορτοκαλί στο κίτρινο, με τη μετάβαση όμως να γίνεται από τη Δευτέρα και τις δύο μέρες του Σαββατοκύριακου να βρίσκονται σε πορτοκαλί επιτήρηση εν αναμονή του κιτρινίσματος. Όπως ήταν φυσικό επικράτησε σύγχυση με τα μέτρα να γίνονται κουβάρι στο μυαλό των πολιτών. Άλλοι κιτρίνιζαν πριν την ώρα τους, άλλοι παρέμεναν πορτοκαλί και άλλοι κυκλοφορούσαν κατά τα γνωστά και συνήθη ανέμελοι σαν μια κανονική ημέρα σε μια πόλη που δεν έχει ακούσει ποτέ τη λέξη covid.

‘Αλλοι κυκλοφορούσαν μετά τα μεσάνυχτα και άλλοι κλείνονταν στα σπίτια για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Άλλοι φορούσαν μάσκες σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και άλλοι μόνο σε συνωστισμούς ρωτώντας μάλιστα και το εστί συνωστισμός. «Στα πόσα άτομα θεωρείται ότι έχουμε πολυκοσμία;»

Στο χορό της σύγχυσης και οι έμποροι και οι άνθρωποι της εστίασης.

«Τι ώρα ακριβώς ανοίγουμε και πότε κλείνουμε»; «Πόσα καθίσματα ανά τραπέζι ισχύουν για απόψε;».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με αυτή τη σύγχυση στην Αχαΐα έδωσε εξετάσεις σοβαρότητας και πήγε κάτω από τη βάση.

Η εξήγηση δε των επιστημόνων ότι προσπαθούσαν να μας προστατέψουν το Σαββατοκύριακο από τη διάχυση του ιού, δημιουργεί νέα ερωτηματικά. Αφού υπάρχει κίνδυνος έστω και τα Σαββατοκύριακα γιατί μας αλλάξανε κατηγορία; Για να διασωθεί π.χ. η οικονομία;

Διασώζεται άραγε η οικονομία με δύο καρέκλες παραπάνω ανά τραπέζι και μισή ώρα παραπάνω στα μαγαζιά; Ή μας δίνει κάτι η κυκλοφορία τη νύχτα πέρα από κόσμο στις σκάλες και τις πλατείες;

Μάλλον θα ξαναπορτοκαλίσουμε σύντομα. Ίσως και με βαθύ πορτοκαλί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα