10 χρόνια iPhone: Το συγκινητικό αφιέρωμα στον Steve Jobs

Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs, η Apple τον τίμησε στην παρουσίαση του επετειακού iPhone X. Η παρουσίαση για τα καινούρια προϊόντα στο νέο «σπίτι» της Apple, το Steve Jobs Theater, ξεκίνησε με λόγια του. Ένα μικρό απόσπασμα με τις σκέψεις και τη φωνή του Steve Jobs για το τι αντιπροσωπεύει η Apple.

Με αυτό το συγκινητικό απόσπασμα καλωσόρισε η Apple όσους βρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση των νέων προϊόντων της. Η φωνή του Steve Jobs στα ηχεία. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωση του ιδιαίτερου φόρου τιμής.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπάρχεις ως άνθρωπος και κάποιοι άνθρωποι εκφράζουν τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη με διαφορετικούς τρόπους. Αλλά ένας από τους τρόπους που πιστεύω ότι οι άνθρωποι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην υπόλοιπη ανθρωπότητα είναι με το να κάνουν κάτι υπέροχο και να το δώσουν στον κόσμο. Δεν γνωρίζεις ποτέ τους ανθρώπους, δεν τους σφίγγεις το χέρι, δεν ακούς την ιστορία τους ή δεν λες τη δική αλλά με κάποιον τρόπο όταν δημιουργείς κάτι με φροντίδα και αγάπη κάτι μεταδίδεται. Και αυτός είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε στον υπόλοιπο κόσμο τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Έτσι χρειάζεται να είμαστε αληθινοί με αυτό που είμαστε και να θυμόμαστε αυτό που είναι σημαντικό για εμάς. Αυτό είναι που θα κρατήσει την Apple. Το να κρατήσουμε τους εαυτούς μας». Αυτά ήταν τα λόγια του Steve Jobs που έκαναν το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Μετά το σύντομο απόσπασμα με τα λόγια του ιδρυτή της Apple, ο Tim Cook απέτισε τον δικό του φόρο τιμής στον Steve Jobs. Ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για τον Steve Jobs, προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό του κατάμεστου Steve Jobs Theater.

Το tribute του Tim Cook στον Steve Jobs

«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι ο πρώτος που σας καλωσορίζει στο Steve Jobs Theater. Ο Steve σήμαινε τόσα πολλά για μένα και τόσα πολλά για όλους μας. Δεν έχει περάσει μέρα που δεν τον έχουμε σκεφτεί. Ξυπνούσαν μνήμες ενώ προετοιμαζόμασταν για σήμερα και αυτό το event. Μας πήρε πολύ χρόνο αλλά πλέον μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτόν με χαρά αντί για θλίψη. Το πνεύμα του Steve Jobs και η φιλοσοφία του για τη ζωή θα είναι πάντα στο dna της Apple. Το μεγαλύτερο δώρο του, ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ανθρωπότητα δεν θα ήταν ένα μοναδικό προϊόν αλλά η ίδια η Apple.