Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Με βάρκα την ελπίδα…

11.09.2020 / 8:22
ora_patron_katharistries

Η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών, για τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες:

Αναστέλλει η κυβέρνηση επ’ αόριστον την νέα προκήρυξη για την  πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στην καθαριότητα παρά το επείγον του Covid-19.

Με την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας δασκάλων, μαθητών, γονιών και όλης της κοινωνίας φαίνεται, ότι παίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αντί να φροντίσει, να υπάρχουν καθαρίστριες μόνιμης απασχόλησης αρκέστηκε σε καθαρίστριες δύο ταχυτήτων πλήρους και μερικής απασχόλησης. Οι συμβασιούχες καθαρίστριες μετονομάστηκαν σε ορισμένου χρόνου, άλλαξε δηλαδή ο Μανωλιός τα ρούχα του.

Προσλήφθηκαν 177 καθαρίστριες εκ των οποίων 118 πλήρους και 59 μερικής απασχόλησης, Τα σχολεία είναι 264. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ιδιαίτερες γνώσεις για να αντιληφθεί το αλαλούμ που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στα σχολεία. Μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη τοποθετήθηκαν στα σχολεία και σίγουρα δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τα καθήκοντα τους. Δημιουργούνται ερωτήματα πώς θα εξυπηρετηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας; Ας πούμε μία καθαρίστρια ξεκίνα τις 8:00 το πρωί 2:00 λήγει το ωράριο, τι θα γίνει με τα ολοήμερα σχολεία;

Τα ερωτήματα αυτά έθεσαν οι καθαρίστριες στη συνάντηση που είχαν στις 9/9 με την Ώρα Πατρών. Εύλογα τα ερωτήματα αλλά απαντήσεις δεν ήρθαν ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την δημοτική αρχή. Η Ώρα Πατρών στηρίζει το αίτημα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και πλήρους απασχόλησης εργασία και ο δήμος πρέπει να βρει κάθε δυνατό μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Μερικές ημέρες νωρίτερα θέσαμε αυτά τα ερωτήματα προς το Δήμαρχο Πατρέων για να μας απαντήσει με το γνωστό στερεότυπο “ευαγγέλιο” του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας μας για συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες και τον καπιταλισμό που εποφθαλμιούν το “σοβιέτ” του κ. Πελετίδη στην οδό Μαιζώνος. Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν υποκύπτει στις δογματικές λογικές καλείται να απαντήσει, τι θα γίνει από τη Δευτέρα στα σχολεία ώστε να πάψει η αγωνία της κοινωνίας.

Ένας δήμαρχος που αφουγκράζεται αυτές τις ανησυχίες θα είχε ήδη πραγματοποιήσει δημοτικό συμβούλιο με τα θέματα του Covid-19 και τις επιπτώσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, ιδρύματα, γηροκομεία αλλά και στο σύνολο των ευαίσθητων ομάδων και θα ζητούσε την ομοφωνία από το δημοτικό συμβούλιο για διεκδίκηση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων, μόνιμων θέσεων εργασίας από την κυβέρνηση και οι παρατάξεις θα έπαιρναν θέση και θα κρίνονταν από τον πατραϊκό λαό.

Ο λίβελλος επιθέσεων εναντίον της Ώρας Πατρών στη διαφορετική προσέγγιση ζητημάτων στο διαφορετικό προσανατολισμό ή στα ερωτήματα δεν είναι η λύση του προβλήματος κ. Πελετίδη. Τώρα που οι ίδιες καθαρίστριες αλλά και η κοινωνία βάζει αυτά τα ερωτήματα σε καλούμε να συγκαλέσεις άμεσα δημοτικό συμβούλιο με τα θέματα του Covid-19 για ενημέρωση και αποφάσεις. Αρκετά στρουθοκαμηλίζεις….

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα