Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Για το δημοτικό συμβούλιο «αποδείχτηκαν λαγοί στα μεγάλα και κακοί στην αντιγραφή»

01.10.2020 / 7:56
roros-1

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών:

Επιτέλους, έξι μήνες μετά από την πρώτη πρόταση της Ώρας Πατρών για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου συνήλθε εχθές το σώμα με πρώτα θέματα του ταμειακού απολογισμού του 2019 και του ισολογισμού και ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης.  Η παράταξή μας «Ώρα Πατρών» ψήφισε λευκό στα θέματα της Ειδικής συνεδρίασης, στηλιτεύοντας τη διγλωσσία της δημοτικής αρχής γιατί κρύβεται πίσω από τους αριθμούς εφαρμόζοντας πολιτικές του κόμματος που υπηρετεί. Η πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι υπαγορευμένη από την κομματική προέλευση, ανερμάτιστη και κυρίως δίχως όραμα και προοπτική για την πόλη και τους δημότες της.

Επιπλέον, ενώ εκφράζεται απαξιωτικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρεσβεύοντας την αποχώρηση από αυτήν, χρησιμοποιεί και οικειοποιείται τα προγράμματα της, κομπάζοντας για έργα που γίνονται με χρηματοδότησή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Προβάλλει ως έργα της, έργα και προγράμματα που άλλοι φορείς οραματίστηκαν, όπως τα Παλαιά Σφαγεία που εκκίνησε από πρωτοβουλία του, το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου αντίστοιχα από τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών. Μέχρι και το «δεκατιανό» των μαθητών, το εμφανίζει ως άλλο ένα δικό της επίτευγμα.

Η Ώρα Πατρών όλο αυτό το διάστημα έχει καταθέσει σειρά προτάσεων οι οποίες θεωρούμε ότι θα προωθούσαν συνολικά την προοπτική της πόλης αλλά επιδεικτικά δεν λαμβάνονται σε προσοχή της δημοτικής αρχής και παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις σε θέματα όπως:

1)      Την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, αναπτυξιακό έργο πνοής της περιοχής
2)      Τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου που λιμνάζει
3)      Η εξεύρεση χώρου για πολιτικές κηδείες
4)      Τη μείωση των δημοτικών τελών τόσο για τα νοικοκυριά όσο και τις επαγγελματικές χρήσεις λόγω του COVID-19
5)      Η άρνηση για την επέκταση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων (πλατεία Καλλιπάτειρας, χώρος στην οδό Δοϊράνης)
6)      Οι εξωφρενικές τιμές σε αγορές ειδών πρώτης ανάγκης στις οποίες παρατηρήθηκαν  πολλαπλάσιες τιμές από ότι αγόραζαν δήμοι και νομικά πρόσωπα σε όλη την χώρα κατά την περίοδο της καραντίνας.
7)      Συνέργειες με τις πανεπιστημιακές δομές της πόλης για παροχή τεχνογνωσίας.

Αποδείχτηκαν λαγοί στα μεγάλα και κακοί στην αντιγραφή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα