Ως πότε η Πάτρα …κορυφαία στην ηχορρύπανση;

20.10.2020 / 7:26
ixoripansi

Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:

Για μια ακόμη φορά ευρωπαϊκή έρευνα για την ηχορρύπανση στις πόλεις κατατάσσει 5 ελληνικές πόλεις ανάμεσα στις 10 πιο θορυβώδεις της Ευρώπης. Ανάμεσα σ’ αυτές η Πάτρα. Ένα γεγονός που δε δικαιολογείται από το μέγεθός της. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται από την Ελληνική Αστυνομία είναι φανερό ότι είναι ανεπαρκείς.

Τι κι αν διαμαρτυρόμαστε, τι κι αν αποσπούμε «δεσμεύσεις» σε σχετικές ημερίδες και συναντήσεις με αρμόδιες αρχές, τι κι αν οι αρχές αναγνωρίζουν τη σοβαρή επίπτωση της ηχορρύπανσης στην ψυχική μας υγεία η κατάσταση δε διορθώνεται.

Οι οργανώσεις μέλη του «Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση» εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή μας για την παραμονή της πόλης μας στις 10 πιο θορυβώδεις της Ευρώπης, την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων, την έλλειψη επιμονής και τακτικότητας στην εφαρμογή, ακόμη και όταν κάποια απ’ αυτά λαμβάνονται.

Ζητάμε άμεσες κινήσεις -από τους υπεύθυνους για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την εφαρμογή των νόμων (Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)- για έναν αισθητό περιορισμό της ηχορρύπανσης.

Η πάταξη του φαινομένου της ηθελημένης ηχορρύπανσης μέσω των κομμένων και «πειραγμένων» εξατμίσεων μοτοσυκλετών, με αφιέρωση ενός χρονικού διαστήματος κατεξοχήν στην παράβαση αυτή, θα ήταν μια καλή αρχή και ουσιαστική ενέργεια.

Επιτέλους, πρόκειται για την ψυχική μας υγεία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα