Ψήφισμα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πατρέων για πιο ασφαλή μέτρα στα σχολεία

09.10.2020 / 4:55
sxoleio_maskes

Ψήφισμα εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων που ζητά ασφαλή μέτρα στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα που απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, στη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κοινοποιείται & στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδος, τον Δήμαρχο Πατρέων, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  και Αθλητισμού, κ.α., θέτει το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας ενώ μπορούν να το υπογράψουν, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και όποιος συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα όλων των φορέων της εκπαίδευσης.   

Στις υπάρχουσες συνθήκες και μέχρι νεωτέρας (mini lockdown στο Ν. Αχαΐας) ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας είναι να υπογράψουμε όλοι το παρακάτω ψήφισμα το οποίο και θα αποσταλεί στους υπεύθυνους, τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων.

Στο Ψήφισμα η Ένωση καλεί τη πολιτεία να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, προσωπικού και των οικογενειών τους στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. 

Θεωρούμε ως καθοριστική για τη φυσιολογική, νοητική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού τη δια-ζώσης συμμετοχή στη σχολική ζωή και γι΄αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε ανοιχτά σχολεία αλλά μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον με όρους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, τονίζεται στο Ψήφισμα ενώ ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 παιδιά ανά τάξη, εν μέσω πανδημίας (στο Δήμο Πατρέων υπάρχουν 30 περίπου σχολεία με διαθέσιμες αίθουσες που το μόνο που χρειάζονται είναι πρόσληψη εκπαιδευτικών).

Επίσης ζητούν την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης είναι ο Τίμος Πατρινός.

Μπορείτε να διαβάσετε το Ψήφισμα εδώ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα