Χ. Μπονάνος: Λύση για τους μαθητές των Καλαβρύτων

19.09.2020 / 18:21
γκο-23-12

Στη μίσθωση δύο λεωφορείων προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να εξυπηρετήσει τους μαθητές που μεταφέρονται σε Βλασίες, Μάνεσι, Λαπαταχώρια, στα σχολεία τους στα Καλάβρυτα.

Το πρόβλημα αναφέρθηκε στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, την Πέμπτη. Κατά την αναζήτηση εναλλακτικών διαπίστωσε ότι το ζήτημα προκύπτει 1-2 ημέρες την εβδομάδα. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την μεταφορά των μαθητών» δήλωσε στην «Π» και για αυτό προχώρησε, αφού προηγουμένως επιβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και ότι δεν υπήρχαν άλλες λύσεις, στην ανάθεση των δρομολογίων για την μεταφορά των μαθητών.

«Ζητώ από τους μαθητές και τις οικογένειές τους να κάνουν λίγα 24ωρα υπομονή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης και τους διαβεβαιώνει ότι αυτό θα γίνει εντός της νέας εβδομάδας. Για το δρομολόγιο που θα εξυπηρετεί εννέα μαθητές από το Μπόσι και τους Πετσάκους θα χρησιμοποιηθεί ένα μικρό λεωφορείο.

Το θέμα αναδείχθηκε από τον Τύπο προχθές, όταν οι μαθητές έμειναν στη στάση το πρωί,αφού το λεωφορείο του ΚΤΕΛ δεν τους πήρε, για να τους μεταφέρει όπως κάθε μέρα, στα σχολεία τους στα Καλάβρυτα. Το λεωφορείο, ήταν γεμάτο από επιβάτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εργάτες, οι οποίοι πριν λίγες μέρες ανέλαβαν εργασία μέσω του οκταμήνου κοινωφελούς προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα