Χωρίς εκθέτες γεωργικών μηχανημάτων η 19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας – Το μήνυμα Μπαρή

10.08.2020 / 8:24
gwgrelwizd57c684e641c17

Χωρίς τη συμμετοχή εκθετών γεωργικών μηχανημάτων και άλλων συναφών ειδών θα γίνει τον Σεπτέμβριο, λόγω κορωνοϊού, η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου. “Η πανδημία του κορωνοϊού και τα διαρκώς μεταβαλλόμενα μέτρα που λαμβάνονται από την επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ ανάλογα με τον αριθμό των εμφανιζόμενων κρουσμάτων έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές και αναθεώρηση του τρόπου διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό από το 1995 στην έδρα του Δήμου Ερυμάνθου φιλοξενείται ανελλιπώς και με συνεχή ανοδική πορεία η «Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας» η οποία αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Ο Δήμος Ερυμάνθου που είναι και ο κύριος φορέας της διοργάνωσης επέλεξε να μην αναβάλλει την «19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας», αλλά να την προσαρμόσει στα νέα δεδομένα, συμμεριζόμενος αφενός την διάχυτη αβεβαιότητα κι αφετέρου διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των εκθετών και των επισκεπτών της.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε: «Με δεδομένο ότι η Αγροτική Έκθεση αποτελεί σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων με οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή, ο Δήμος Ερυμάνθου αποφάσισε να τροποποιήσει το περιεχόμενο της διοργάνωσης ακυρώνοντας την παρουσία εκθετών αγροτικών μηχανημάτων κι άλλων συναφών ειδών και προϊόντων, αλλά προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά με σαφή προσανατολισμό στον πρωτογενή τομέα.

Έτσι ο θεσμός παραμένει «ενεργός» σηματοδοτώντας τη δυναμική του ακόμη και εν μέσω δύσκολων συγκυριών, ενώ μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών κάνει το ένα ακόμη βήμα προς τα 20α της γενέθλια.»

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας που σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρόκληση, προσδιορίζεται χρονικά να πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Και τις τρεις ημέρες θα λειτουργεί στον παραδοσιακό οικισμό Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων αποκλειστικά για γευσιγνωσία κι όχι για εμπορία. Τα περίπτερα θα στηθούν σύμφωνα με όλα τα επιβαλλόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ αντίστοιχα, αυστηρά θα είναι τα μέτρα κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών.»

Ακόμη, ο Δήμος Ερυμάνθου θέλοντας να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, αποφάσισε να διοργανώσει και να πραγματοποιήσει θεματικές εκδηλώσεις με περιορισμένο αριθμό ακροατηρίου, διασφαλίζοντας ωστόσο την μετάδοση της ενημέρωσης και των πληροφοριών με τη χρήση νέων τεχνολογιών στο διαδίκτυο.

 

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

 

1η ημέρα: Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ταυτότητα αχαϊκών προϊόντων.

Κεντρική εκδήλωση της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας: «Forum Ανάπτυξης Αγροδιατροφικού Τομέα» από τον Δήμο Ερυμάνθου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με σκοπό την αξιοποίηση του προγράμματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ, και την μεταστροφή του από την θεωρία στην πράξη.

2η ημέρα: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Οι τεχνολογίες και οι συνέργειες στον πρωτογενή τομέα.

§  1η Ενότητα: Ημερίδα – σεμινάριο για τα νέα τεχνολογικά δεδομένα στην εφαρμογή της «Γεωργίας Ακριβείας» (το πλαίσιο, οι τεχνολογίες, ο ρόλος του αγρότη, κ.ά.) με πρακτική παρουσίαση χρήσης drones.

§  2η Ενότητα: Συνέργειες και συνεργασίες, βιοκαλλιέργειες και καινοτόμες καλλιέργειες

§  3η Ενότητα: Οι εξελίξεις στην κτηνοτροφία

3η ημέρα: Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Δήμου Ερυμάνθου που αρίστευσαν και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει ενσωματωθεί εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα της Έκθεσης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Οι βραβεύσεις θα γίνουν με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας και ασφάλειας των παιδιών και των γονιών τους.

Θεωρούμε ότι η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας μπορεί να έχει λόγο και ρόλο ακόμη και στην εποχή του COVID-19, γι’ αυτό και η υποστήριξη όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της δράσης που κρίνεται επιβεβλημένη.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Θεόδωρου Μπαρή προς τους εκθέτες:

 

«Θα ήθελα να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τους εκθέτες που αγκάλιασαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τη διοργάνωση και να επισημάνω τα εξής: Η υγειονομική κρίση που διανύουμε μας οδήγησε στην αναζήτηση νέων καινοτόμων λύσεων αξιοποιώντας τις τεχνολογίες μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό για το επιχειρείν, τις οποίες σας παρουσιάζουμε και προτείνουμε στη 19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας. Θέλουμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα πως οφείλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας γενικότερα.

Έτσι κυρίαρχο ρόλο στην «19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας» θα διαδραματίσει η νέα, ανανεωμένη και χρηστική ιστοσελίδα της Έκθεσης, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία της, παρέχοντας συνεχή και live ενημέρωση όχι μόνο κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα στους εκθέτες να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία προβάλλοντας ΔΩΡΕΑΝ τα προϊόντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους».

 

Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την Οργανωτική Επιτροπή για την ηλεκτρονική συμμετοχή των εκθετών και για το αναλυτικό πρόγραμμα των θεματικών εκδηλώσεων και τους ομιλητές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα