Χριστίνα Αλεξοπούλου: Σήμερα τελειώνουν οι σύλλογοι «σφραγίδες» και οι αθλητές αποκτούν λόγο στα σωματεία τους

18.09.2020 / 8:17
Χριστίνα-Αλεξοπούλου-Βουλή-2

Στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των αθλητικών φορέων της χώρας, μίλησε χθες η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στην ομιλία της, αφού τόνισε ότι μιλά πρωτίστως ως μητέρα και Βουλευτής ασχολούμενη με τον αθλητισμό στην Αχαΐας, αναφέρθηκε στη σημασία της άθλησης για τη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας των παιδιών, ειδικά την φετινή ασυνήθιστη σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επισήμανε ότι με το συγκεκριμένο νόμο διασφαλίζεται η διαφάνεια στον αθλητισμό, καθώς καταργούνται ουσιαστικά τα σωματεία «σφραγίδες». Προφυλάσσεται επίσης η δημοκρατικότητα της εκλογής διοίκησης των σωματείων, με την αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών τους στις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά από τη Βουλευτή έγινε  στη δυνατότητα των μικρών παιδιών να προπονούνται από τα ινδάλματά τους, καθώς πλέον παρέχεται η ευχέρεια σε εν ενεργεία αθλητές να προπονούν παιδιά και αθλητές, άλλων κατηγοριών από τη δική τους.

Τέλος, επισημαίνοντας τη σημασία της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για το κοινωνικό σύνολο, η κα Αλεξοπούλου ανέφερε πως «Όσοι υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, επιλέγουν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.»   

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα