Χριστίνα Αλεξοπούλου: Θέλω να με θυμούνται ως Βουλευτή που ψήφισε την κατάργηση των πλαστικών

16.10.2020 / 7:19
Χριστίνα-Αλεξοπούλου-Βουλή

«Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο. Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι»

Με αυτή τη φράση του αμερικανού πολιτικού και επιχειρηματία Ρος Περό ξεκίνησε την ομιλία της η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατάργηση ορισμένων κατηγοριών πλαστικών μίας χρήσης.

Η Βουλευτής επισήμανε την ταχύτητα με την οποία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενσωμάτωσε και επέκτεινε την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία του περιβάλλοντος. Τόνισε πως η νομοθέτηση έγινε νωρίτερα ώστε πολίτες, επιχειρήσεις και παραγωγοί πλαστικών να μην αιφνιδιαστούν και να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Για τις εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα που θα απαγορευτούν, η κα Αλεξοπούλου ενημέρωσε πως θα ενισχυθούν μέσω προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ ώστε να διαφοροποιήσουν την παραγωγή τους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην έμπνευση που πρέπει να παρέχει στη νέα γενιά κάθε ενέργεια των πολιτικών και στην ανάγκη μετατροπής της Πατρίδας μας σε μία πραγματικά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ώστε οι νέοι μας να μείνουν εδώ και όσοι έφυγαν να γυρίσουν πίσω.

«Το νομοσχέδιο συνεισφέρει ώστε το brain drain να γίνει brain gain»  είπε η κα Αλεξοπούλου και εκδήλωσε την επιθυμία οι μελλοντικές γενιές να την θυμούνται ως μία εκ των Βουλευτών που στήριξαν το πρώτο ουσιαστικό βήμα απαλλαγής από το πλαστικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα