Χαράλαμπος Καλόφωνος: Συνταξιοδοτήθηκε ένας σπουδαίος επιστήμονας

06.09.2020 / 13:09
kalofonos

Μετά από 31 χρόνια ο καθηγητής και διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος Χαράλαμπος Καλόφωνος πέρασε την 1η Σεπτεμβρίου το κατώφλι της εξόδου του, καθώς συνταξιοδοτήθηκε.
Πάντα, όμως, η ευγενική του φιγούρα θα κινείται στους διαδρόμους και θα στέκει δίπλα στους ασθενείς, διότι εργάστηκε επίμονα και άφησε πίσω του δυνατά αποτυπώματα τα οποία καλούνται να ακολουθήσουν και να συνεχίσουν την διακεκριμένη πορεία που χάραξε ο διάδοχός του αναπληρωτής καθηγητής Αγγελος Κούτρας και όλη η ομάδα που φρόντισε να αφήσει πίσω του.
Ο κλινικός κύκλος του κ. Καλόφωνου έκλεισε με 13.000 θεραπείες στην ημερήσια νοσηλεία σε ετήσια βάση, 60 περίπου ημερησίως. Με την καθημερινή νοσηλεία περίπου 50 ογκολογικών ασθενών στις κλίνες της Παθολογικής Κλινικής. Με 70 ασθενείς ημερησίως στα εξωτερικά ιατρεία του Τμήματος. Ο εκπαιδευτικός μετριέται σε δεκάδες επιστήμονες ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα κατέχουν καίριες θέσεις και σε ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και το ερευνητικό του έργο που συνεχίζεται έχει σημαντικότατους καρπούς που περιγράφονται στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα