Χαράλαμπος Γώγος: Ξεχνάμε γιορτές, ρεβεγιόν και καρναβάλι – Συναγερμός για έκρηξη κρουσμάτων

20.10.2020 / 5:21
haralampos-gogos

«Αυτά τα ξεχνάμε. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε από γιορτές, καρναβάλι, ρεβεγιόν, τραπέζια και όλα αυτά. Τα Χριστούγεννα, όπως όλα δείχνουν, θα τα περάσουμε όπως το περασμένο Πάσχα. Κι αυτό δεν αφορά μόνον την περίοδο των γιορτών αλλά όλο το υπόλοιπο ’20 και το ’21».Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος είναι ξεκάθαρος γι’ αυτό που μας περιμένει τους επόμενους μήνες.Οταν τον ρωτήσαμε εάν αποτελεί θετικό σημάδι η σταθερότητα που έχουμε σε αριθμό κρουσμάτων, μας απάντησε: «Εχουμε ανησυχητική σταθεροποίηση. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι σταθερός μεν, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μειωθεί. Να έχουμε καλύτερα νούμερα ενόψει του χειμερινού κύματος που περιμένουμε».

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη χώρα μας. 

Επίσης προειδοποίησε καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εξήγησε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Μεγάλη η σημασία των οριζόντιων μέτρων

Αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων, σχολίασε ο  κ. Γώγος. Εξήγησε ότι η εφαρμογή lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων. Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα