Χαμός σε εκκλησία της Ναυπάκτου: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδάκι επειδή είχε βαφτιστεί στην Μονή της Σκάλας

14.09.2020 / 4:18
38FC1574-3CA7-4F8C-A06C-A850DBCACC36

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σήμερα σε εκκλησία της Ναυπάκτου. Ένας πατέρας, πήγε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τα παιδιά του να κοινωνήσουν. Όμως ο ιερέας του ναού, αρνήθηκε σε ένα του κοριτσάκι την θεία κοινωνία!

Ο λόγος της άρνησης, ήταν επειδή το κοριτσάκι είχε βαφτιστεί στην μονή της Σκάλας (Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Ναυπάκτου), με την οποία η Μητρόπολη Ναυπάκτου είναι σε χρόνια διαμάχη, η οποία έχει φτάσει σε αλλεπάλληλες δίκες.

Όταν ο ιερέας είπε στην μικρή πως δεν θα την κοινωνήσει, έβαλε τα κλάματα μέσα στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα πανδαιμόνιο, με τον πατέρα του μικρού κοριτσιού να ζητάει εξηγήσεις.

Την παράλογη από κάθε άποψη στάση του ιερέα, καταδίκασε και ο παππούς του κοριτσιού, ο οποίος αμέσως μόλις έμαθε για το περιστατικό, πήγε στο σπίτι του ιερέα, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, του ανακοίνωσε πως την επόμενη Κυριακή θα το πάει ο ίδιος να κοινωνήσει αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αντιδράσεις…

Η τοπική κοινωνία ήδη έχει πάρει «φωτιά» για το ζήτημα, το οποίο σύντομα θα έχει προεκτάσεις..

npress.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα