Χαλανδρίτσα: Νέα δεδομένα για την αγροτική έκθεση

08.08.2020 / 11:19
Xalanditsa ekthesi

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα διαρκώς μεταβαλλόμενα μέτρα που λαμβάνονται από την επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ ανάλογα με τον αριθμότων εμφανιζόμενων κρουσμάτων έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές καιαναθεώρηση του τρόπου διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό, από το 1995 στην έδρα του Δήμου Ερυμάνθου φιλοξενείται ανελλιπώς και με συνεχή ανοδική πορεία η «Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας», η οποία αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Ο Δήμος Ερυμάνθου που είναι και ο κύριος φορέας της διοργάνωσης επέλεξε να μην αναβάλλει την «19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας», αλλά να την προσαρμόσει στα νέα δεδομένα, συμμεριζόμενος αφενός την διάχυτη αβεβαιότητα κι αφετέρου διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των εκθετών και των επισκεπτών της.
Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε: «Με δεδομένο ότι η Αγροτική Έκθεση αποτελεί σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων με οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή, ο Δήμος Ερυμάνθου αποφάσισε να τροποποιήσει το περιεχόμενο της διοργάνωσης, ακυρώνοντας την παρουσία εκθετών αγροτικών μηχανημάτων κι άλλων συναφών ειδών και προϊόντων, αλλά προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά με σαφήπροσανατολισμό στον πρωτογενή τομέα.
Έτσι ο θεσμός παραμένει «ενεργός» σηματοδοτώντας τη δυναμική του ακόμη και εν μέσω δύσκολων συγκυριών, ενώ μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών κάνει το ένα ακόμη βήμα προς τα 20α της γενέθλια».
Συγκεκριμένα, η διοργάνωση της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας που σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρόκληση, προσδιορίζεται χρονικά να πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα