«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Διαφήμιση για την Αχαΐα η νέα σειρά της ΕΡΤ

15.10.2020 / 7:36
platanos-1-scaled

Με γυρίσματα, στα Καλάβρυτα, στη Ζαχλωρού και στο φαράγγι του Βουραΐκού, η κωμική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά για την κρατική τηλεόραση, αποτελεί μια ζωντανή διαφήμιση για τα εν λόγω πανέμορφα μέρη της Αχαΐας.

Αν και η ΕΡΤ δεν σημειώνει συνήθως τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης, εν τούτοις φέτος άλλαξε πλέον πολιτική, επιχειρώντας να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της. Στο πλαίσιο αυτό επένδυσε και στη μυθοπλασία, με το συγκεκριμένο σίριαλ να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ατού της για την τρέχουσα σεζόν.

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Διαφήμιση για την Αχαΐα η νέα σειρά της ΕΡΤ 3

Γεγονός αυταπόδεικτο από το εξαιρετικό καστ των ηθοποιών,  με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και από την παραγωγή αυτή καθαυτή. που έγινε με υπερσύγχρονες προδιαγραφές.

Αρκετά από τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων συμπεριελάμβαναν ακόμη και εναέριες λήψεις με τη χρήση drone.

Και για να μην υπάρχει καμία απορία για τα μέρη που γυρίστηκε η κωμωδία «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», οι τηλεθεατές διαβάζουν στους τίτλους κάθε επεισοδίου το ευχαριστήριο της παραγωγής στον Δήμο Καλαβρύτων για τη βοήθεια του.

Παράλληλα, εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΡΤ το λεγόμενο build up (υποστηρικτική προβολή) της σειράς, η οποία μεταδίδεται καθημερινά στις 8 το βράδυ, στην αποκαλούμενη prime time ζώνη, που είναι αυτή της υψηλής τηλεθέασης.   

Ιδού, λοιπόν, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να διαφημιστεί ανέξοδα η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, και μάλιστα στο τηλεοπτικό επίπεδο, με την επιπλέον ενίσχυση του ήδη δυνατού brand που διαθέτει.

Άλλωστε, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάθε προβολή ή διαφήμιση για την Αχαΐα, που θα συμβάλει και στην προσέλκυση επισκεπτών είναι ευπρόσδεκτη, που απ’ όπου κι αν προέρχεται.  

Το στόρι

Ο Πλάτανος φιλοδοξεί να γίνει το (τηλεοπτικό) χωριό όλων μας. Όμως, ποιος είναι ο Πλάτανος; Ο Πλάτανος είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει πίσω του την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Ούτως ή άλλως, αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Τη διαθήκη του θα την αφήσει στα εγγόνια του. Αυτή περιλαμβάνει το σπίτι του, μερικά στρέμματα κοντά στο δάσος του χωριού και τρία εκατομμύρια ευρώ!

Μοναδικός όρος στη διαθήκη για τα εγγόνια του ώστε να πάρουν στα χέρια τους όλη την περιουσία είναι να μείνουν στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει ούτε καν μπάνιο, για έναν ολόκληρο χρόνο. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό!

Και κάπως έτσι, ξεκινάει η ιστορία. Μια ιστορία που θα μπλέξει τους μόνιμους κατοίκους του Πλατάνου σε μια περιπέτεια που θα τα έχει όλα. Έρωτες, ίντριγκες, πάθη, αλλά πάνω απ’ όλα γέλιο!

Εννοείται ότι τα τρία εγγόνια θα κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες του χωριού και οι ντόπιοι θα κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν. Ποιος θα είναι ο νικητής σ’ αυτή την τρελή κόντρα κανείς δεν ξέρει… Αλλά θα το διαπιστώσουμε σύντομα στις οθόνες μας!

Το καστ

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Διαφήμιση για την Αχαΐα η νέα σειρά της ΕΡΤ 4

Στα δύο στρατόπεδα θα δούμε, από τη μεριά των Πλατανιωτών, τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρή Φρατζέσκο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αντώνη Στάμο, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρή Ρωμανίδη.

Στην αντίπαλη πλευρά, αυτή των Αθηναίων, είναι οι Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος  και Φοίβος Ριμένας. Στον ρόλο του Βαγγέλα, ο Γιάννης Μόρτζος.

Διονύσης Ζακυνθινός

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα