Φωτιά στα Συχαινά-Βούντενη: Καλύτερη η εικόνα αλλά συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με το πύρινο μέτωπο -ΦΩΤΟ

17.09.2020 / 3:12
wegrehgrt

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει από το βράδυ της Τετάρτης αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Βούντενης και των Συχαινών. Η εικόνα είναι καλύτερη, η φωτιά έχει περιοριστεί αυτή την ώρα, ωστόσο η μάχη των πυροσβεστών συνεχίζεται…

Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα καθώς Βούντενη, Συχαινά και Δραγώλενα είναι κατοικημένες περιοχές και η φωτιά έφτασε στα όριά τους, είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας Ν. Γυφτάκης. Η εικόνα είναι πλέον πολύ καλύτερη. Η φωτιά αναπτύχθηκε μεταξύ του 2ου και του 3ου τούνελ της περιμετρικής οδού, πέρασε κάτω από τη γέφυρα και έκαψε τη γύρω αγροτοδασική έκταση. Η περιμετρική οδός, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, πρόσθεσε.

Οι καπνοί έφθασαν μέχρι το κέντρο της Πάτρας και τα πύρινα μέτωπα ήταν ορατά και από τη Ναυπακτία.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και αναμένεται η συνδρομή από αέρος και με εναέρια μέσα. Οι αρχές εκτιμούν ότι εάν διατηρηθούν ήπιοι οι άνεμοι σε λίγες ώρες τα πύρινα μέτωπα θα έχουν οριοθετηθεί.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της φωτιάς 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 72 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων. Επίσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και 18 Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, με την υποστήριξη τριών οχημάτων.

Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ περιπολικά της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιμετρική οδό της Πάτρας και σε γειτονικούς δρόμους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Το μέτωπο της φωτιάς έφτασε περίπου τα 3 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή η μυρωδιά του καπνού έφθασε στο κέντρο της Πάτρας. Από την μία πλευρά το μέτωπο κατευθύνεται προς τα Συχαινά και από την άλλη προς την Δραγώλενα.

Η εντολή εκκένωσης

Κατόπιν εισηγήσεως της Πυροσβεστικής στο Συντονιστικό Όργανο που εποπτεύει της επιχείρησης κατάσβεσης, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού στα Συχαινά.

«Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε»
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου ανέφερε: «Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας. Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη… Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα