Φωτιά σε Καλύβια – Κερατέα – Εκκενώθηκαν οικισμοί

09.09.2020 / 12:53
IMG_0284

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά σε Καλύβια- Κερατέα – Οι φλόγες στον οικισμό Όλυμπος  – Νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί οι κάτοικοι από τον οικισμό Φέριζα  απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, αλλά και τριάντα παιδιά από οικοτροφείο – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Το μήνυμα  του 112 

Στην προληπτική εκκένωση και δεύτερου οικισμού προχώρησαν πριν από λίγο οι Αρχές, σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr o δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα και απομακρύνθηκαν άμεσα οι κάτοικοι του οικισμού «Ολυμπος» καθώς η φωτιά καίει σπίτια.

Άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν βρίσκονται πολίτες ακόμη στις οικίες τους ενώ βοηθούν και ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τον οικισμό όπου  μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή.

Σπίτι Φωτιά

Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει  τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή.

Εκκένωση υποχρεωτική
Πυρκαϊά στα καλύβια
Φωτιά Καλύβια 2
Φωτιά Καλύβια 3
IMG_0308_2
IMG_0309_2
IMG_0308
IMG_0309

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση οικισμών

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα  τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

alert112

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ζητάμε εδώ και μισή ώρα με ντουντούκες στον κόσμο να απομακρυνθεί, ελπίζουμε να έχουν φύγει όλοι, είπε νωρίτερα στο protothema.gr, o δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου o οποίος είπε ότι η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ενώ την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για την  κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Καίγονται σπίτια μέσα στο χωριό
Φωτιά Καλύβια 4
Φωτιά στα Καλύβια
Φωτιά Καλύβια 1
Φωτιά Καλύβια 5
IMG_0274
IMG_0276
IMG_0277
IMG_0278
IMG_0280
IMG_0259
IMG_0262
IMG_0263
Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας έσωσε δύο χελωνάκια
IMG_0264
IMG_0266
IMG_0267
IMG_0282
IMG_0284

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα