«Φουντώνουν» οι ηλεκτρονικές απάτες σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά- Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

13.10.2020 / 6:20
laptop

Νέα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης στο Αργοστόλι, το Σάββατο το μεσημέρι.

Όπως γράφει το inkefalonia, αυτή την φορά ο δράστης προσποιήθηκε ότι είναι εκπρόσωπος φαρμακευτικής εταιρείας. Αφού απέσπασε πληροφορίες από την ηλικιωμένη κυρία στην οποία τηλεφώνησε, για προβλήματα υγείας που αντιπετωπιζει, της πρότεινε φαρμακευτικά προϊόντα αξίας 90 ευρώ.

Αφου δεν ανταποκρίθηκε η ηλικιωμένη με την πρωτη φορά, ο δράστης επιχείρησε και την επόμενη ημέρα, ζητώντας τα χρήματα για να της αποστείλουν τα δήθεν προϊόντα.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό αλλά και αντίστοιχα που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας, πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στο μεταξύ στην Πάτρα, το Αίγιο αλλά και σε άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, απανωτά είναι τα κρούσματα της ηλεκτρονικής απάτης με τη μέθοδο του “τεχνικού” υπολογιστών. Σε πολλές περιπτώσεις, η τηλεφωνική γραμμή φαίνεται να είναι από εξωτερικό. Ο απατεώνας μιλά αγγλικά, ή “σπαστά” αγγλικά και προσπαθεί να πείσει τα υποψήφια θύματα ότι υπάρχει πρόβλημα στον υπολογιστή τους. Η μία κουβέντα φέρνει την άλλη και οι απατεώνες, καταφέρνουν να αποσπάσουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών τους οποίους στη συνέχεια … τους “αδειάζουν”!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι απατεώνες “τεχνικοί” φέρεται να έχουν αρπάξει με αυτή τη μέθοδο μόνο στη δυτική Ελλάδα περίπου 50.000 ευρώ συνολικά!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα