Φεύγει από την Πάτρα ο εφημέριος της Καθολικής εκκλησίας π. Γεώργιος Ντάγκας

25.09.2020 / 16:43
γκο-1-24

Αποχωρεί από την Πάτρα και τον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ο πολύ αγαπητός εφημέριος π.Γιώργος Νταγκας, μετά την απόφαση του Αρχιεπισκοπου π. Στεβαστιανού να του αναθέσει καθήκοντα στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Την Κυριακή όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο λιτό μυνημά του προς το εκκλησίασμα θα τελέσει την τελευταία του λειτουργία στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

“Ο Αρχιεπίσκοπός μας, π. Σεβαστιανός, με διόρισε εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Είναι μια τιμητική προαγωγή αλλά θα πρέπει με λύπη να αποχαιρετήσω και την κοινότητα της Πάτρας, με την οποία είχα δεθεί.

Αυτή την Κυριακή θα τελέσω την τελευταία μου λειτουργία στον Αγ. Ανδρέα ως εφημέριος και στη συνέχεια θα αποχαιρετήσω το εκκλησίασμα. Ας παραμείνουμε ενωμένοι στην προσευχή έως ότου μας δίνει ο Κύριος τις ευκαιρίες να ανταμώνουμε κι από κοντά!!”

Είναι μόλις 48 ετών ο πατέρας Γεώργιος Ντάγκας,  η “ψυχή” της Καθολικής εκκλησίας της Πάτρας, ο οποίος είχε αφήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης την ευημερία του Λονδίνου, όπου ζούσε και ιερουργούσε για πέντε χρόνια και επέστρεψε στην πατρίδα του, για να καταλήξει στην πρωτεύουσα της Αχαϊας με την μακρά παράδοση στο καθολικό στοιχείο και να  δώσει κυριολεκτικά “φτερά” στην Καθολική Κοινότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα