Φαρμάκης για καραντίνα: “Ο ιός είναι γύρω μας – Δεν τίθεται θέμα στιγματισμού”

17.10.2020 / 9:54
γκο-1-250

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας κυριολεκτικά» λέει στην «Π» ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τρεις ακόμα συνεργάτες του έχουν τεθεί από χθες οικειοθελώς σε καραντίνα, καθώς ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.


Μιλήσαμε με τον Ν. Φαρμάκη λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της απόφασής του να μπει σε καραντίνα. «Δεν ξέρεις από πού πρέπει να φυλαχθείς» μας είπε και εξήγησε τη στάση του να δημοσιοποιήσει ότι ήλθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε εκτεθειμένο στην πανδημία.

Πρέπει να δείξεις υπευθυνότητα. Από τη στιγμή που γνωρίζεις ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είσαι φορέας, πρέπει να απομονωθείς μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν είσαι. Το πρωτόκολλο αυτό το νόημα έχει. Δεν είναι κάτι το αποστειρωμένο. Εχει μία λογική και είναι η ασφάλεια, τόσο η δική μου όσο και των ανθρώπων που συνεργάζομαι κάθε μέρα, των εργαζόμενων, των φορέων και των πολιτών που συναναστρέφομαι…

Δεν μπορώ να θέσω σε κίνδυνο κανέναν και να μη γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο θα αναγκαστώ να λείψω για μερικές μέρες» Ρωτήσαμε τον περιφερειάρχη αν ήταν δύσκολο γι’ αυτόν να προχωρήσει τη δημοσιοποίηση της οικειοθελούς καραντίνας του. «Δεν είμαι ούτε ο μόνος ούτε ο πρώτος που συμβαίνει αυτό» μας απάντησε. Και συνέχισε: «Δεν τίθεται θέμα στιγματισμού.

Υπάρχει όμως και αυτό στις μικρές κοινωνίες. Να βγεις και να πεις ότι έχεις έναν κίνδυνο αυτή τη στιγμή και δεν μπορείς να είσαι όπως πριν για λίγο χρονικό διάστημα. Αυτό (σ.σ. το να μιλήσεις ανοικτά) όχι μόνο θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτό, αλλά θα έπρεπε να ενθαρρύνεται κιόλας. Είναι υποχρέωση όλων μας και όχι μόνο δική μου ως περιφερειάρχη” καταλήγει.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα