Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα αλλά χωρίς προϋποθέσεις

10.09.2020 / 19:10
γκο-27-6

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, όχι όμως με προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και αποφασίστηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: «σκοπεύαμε να κάνουμε μια κοινή δήλωση στις 7 Αυγούστου, όμως δυστυχώς πριν απ΄αυτό εγκρίθηκε η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο και έγινε ένα βήμα πίσω προς την επίτευξη συμφωνίας».

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η «Γερμανία  ζήτησε να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία, αλλά η Ελλάδα έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη για διάλογο».

Στη συνέχεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Εάν η Ελλάδα είναι πεισματάρα, τότε επιμένουμε στις δικές μας προϋποθέσεις»

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στα θαλάσσια σύνορα και την ΑΟΖ λέγοντας: «Πρέπει επίσης να γίνει συμφωνία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες των χωρών.

Και τα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται προς την πλευρά μας, δεν πρέπει να έχουν οικονομικό αποκλειστικό χώρο σε αυτό το σημείο.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. Απέχει 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα