Το Google Trends λέει όλη την αλήθεια για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας στη ψυχική υγεία

29.09.2020 / 11:30
81a5397aac307bf019f05033fe6d9da7_XL

Η έρευνα, που εμφανίζεται ως σχολιασμός στο περιοδικό Psychological Trauma: Theory, Research, Practice and Policy , υπογραμμίζει το βάρος που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19 όχι μόνο στη σωματική υγεία των ανθρώπων αλλά και στην ψυχική τους υγεία.

Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να διερευνήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο προσδιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας στην ψυχική υγεία μέσω της ανάλυσης των αιτημάτων αναζήτησης Google. Το Google Trends επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βλέπει τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για διάφορους πληθυσμούς, παγκοσμίως και τοπικά. Όπως ο Dr. Michael Hoerger, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής στο Tulane University Cancer Center, Νέα Ορλεάνη, και οι συν-συγγραφείς του σημειώνουν:

«Αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα« παράθυρο στην ψυχή », οι όροι αναζήτησης των ανθρώπων αντικατοπτρίζουν σχετικά χωρίς λογοκρισία επιθυμίες για πληροφορίες και, ως εκ τούτου, δεν έχουν πολλές από τις προκαταλήψεις των παραδοσιακών ερευνών αυτοαναφορών».

Προηγούμενη έρευνα για την επιστήμη της υγείας έχει χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του Google Trends σε μελέτες και οι ερευνητές της παρούσας μελέτης ήθελαν να δουν πόσο αποτελεσματικό θα μπορούσε να είναι στο πλαίσιο της ψυχικής υγείας στην τρέχουσα πανδημία. Για να το κάνουν αυτό, είχαν πρόσβαση σε εβδομαδιαίους όρους αναζήτησης στις ΗΠΑ από τις 21 Απριλίου 2019 έως τις 21 Απριλίου 2020.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα