Το χωριό φάντασμα στην Αιτωλοακαρνανία-Ο ερημωμένος οικισμός με μισογκρεμισμένα σπίτια, απομεινάρια μιας άλλης εποχής-ΒΙΝΤΕΟ

21.09.2020 / 8:07
gjhmkhjk

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στο χωριό Πλαγιά, απέναντι ακριβώς από την Λευκάδα, στην Αιτωλοακαρνανία, στο βορειοδυτικό τμήμα του Ξηρομέρου εντυπωσιάζουν και με το παραπάνω τον επισκέπτη.

Μισογκρεμισμένα πέτρινα σπίτια, παλιοί ναοί, απομεινάρια μιας άλλης εποχής που μαρτυρούν πως κάποτε αυτό το χωριό έσφυζε από ζωή. Οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν μετά τον σεισμό του 1966 και τις κατολισθήσεις που αυτός προκάλεσε, δημιουργώντας εκ νέου το χωριό, τη Νέα Πλαγιά.

Τα πέτρινα σπίτια και τα κτίσματα, όπως φαίνονται και από τα πλάνα του youtuber haanity, έχουν αρκετές αρχιτεκτονικές ομοιότητες με εκείνα σε διάφορα χωριά της Λευκάδας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ερημωμένο χωριό δεν συνταντώνται εύκολα άλλα παρόμοια κτίσματα.

Σκόρπια ανάμεσα στο ερείπιο βρίσκονται πουρνάρια, ρουπάκια, συκές και αμυγδαλιές, προσθέτοντας στο μυστηριακό τοπίο λίγη από την ιδιαίτερη ομορφιά της φύσης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα