Το χωριό της Σαντορίνης που δεν βρίσκεται στην Καλντέρα, κι όμως προσελκύει τα πλήθη

14.09.2020 / 20:24
γκο-53-4

Αν και δεν βρίσκεται στην Καλντέρα, όπως οι υπόλοιποι δημοφιλείς προορισμοί του νησιού, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα πλήθη με την γραφικότητα, την αυθεντικότητα και την γαλήνη που το χαρακτηρίζουν.

Ο λόγος για ένα χωριό στο ψηλότερο σημείο του νησιού, 10 χλμ. νοτιοανατολικά των Φηρών, που από πολλούς, και όχι άδικα, έχει χαρακτηριστεί και ως χωριό- κόσμημα. Ένας από τους πιο όμορφους και αγαπητούς οικισμούς της Σαντορίνης, λοιπόν, ο Πύργος αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο, που τον επιλέγουν για την φυσική ομορφιά και την ποιότητα στο κάθετί που προσφέρει σε όσους το προτιμήσουν για την διαμονή τους.

Διατηρώντας, σχεδόν, ανέπαφα τα βενετσιάνικα χαρακτηριστικά, το χωριό είναι σπαρμένο με πάλλευκες εκκλησίες, εντυπωσιακά αρχοντόσπιτα και παραδοσιακά υπόσκαφα χωριατόσπιτα σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους.

Το 1800 υπήρξε πρωτεύουσα της Σαντορίνης, ενώ σήμερα κατορθώνει, μέσα από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τις καμπύλες και τα πανέμορφα σοκάκια, τα ασβεστωμένα στενά και τα άπειρα εκκλησάκια με τους «ζωγραφιστούς» τρούλους, να διατηρήσει αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος.

Το Καστέλι, στην κορυφή του λόφου από τα σημεία αναφοράς του χωριού με τον Προφήτη Ηλία, πάνω ακριβώς από τον Πύργο να αποτελεί και την ψηλότερη κορυφή του νησιού, με θέα που κόβει την ανάσα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα