Το μυστικό χωριό των Σερρών

18.09.2020 / 20:50
γκο-62-3

Σνα από τα πιο γραφικά χωριά του νομού Σερρών βρίσκεται κουρνιασμένο στις πλαγιές του όρους Μπέλες, βορειοδυτικά της λίμνης Κερκίνης και σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τα Άνω Πορόια είναι ένας αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός, που προσφέρει υπέροχη θέα στη λίμνη Κερκίνη. Από το δάσος ακριβώς πάνω από τα σπίτια ξεκινούν πολλά ρυάκια, τα οποία σχηματίζουν ένα μεγάλο δίκτυο που διατρέχει τον οικισμό και τον τροφοδοτεί με κρύα, γάργαρα νερά όλο το χρόνο.

Γύρω από την κεντρική πλατεία με τα τεράστια πλατάνια υπάρχουν μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί ντόπιες γεύσεις (από τις επιβεβλημένες επιλογές το κρέας νεροβούβαλου).https://www.youtube.com/embed/8GjNRcx4ZtI

Το πιο ψηλό σημείο του χωριού ενδείκνυται για πεζοπορία μέσα στο πυκνό δάσος, αλλά και για να θαυμάσει κανείς για ακόμη μία φορά την υπέροχη θέα. Στις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή η βόλτα με «πλάβα» στη λίμνη.

Σε μικρή απόσταση από τα Άνω Πορόια και πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα βρίσκεται το χωριό Άγκιστρο με τα φημισμένα ιαματικά λουτρά. Στο γειτονικό χωριό της Ροδόπολης ο επισκέπτης θα βρει προϊόντα delicatessen από βουβαλίσιο κρέας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα