Το ενδιαφέρον του ομογενή επιχειρηματία Αθ. Στεφανόπουλου για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Πάτρας

25.09.2020 / 17:10
γκο-1-23

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις επενδύσεις του στην Πάτρα και τα επιχειρηματικά του σχέδια, δείχνει να είναι ο ομογενής Αθανάσιος Στεφανόπουλος.

Ο επιχειρηματίας που ζει εδώ και χρόνια στην Αμερική, κάνοντας μία σημαντική περιουσία, έχει έρθει σε επαφές για να πάρει στα χέρια του το κτίριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Πρόκειται για το χώρο που βρίσκεται στην Αγίου Ανδρέου και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Πάτρας, έχοντας κτιστεί στα τέλη του 19ου αιώνα, ως συνέπεια της μεγάλης οικονομικής ακμής που είχε τότε η αχαϊκή πρωτεύουσα, λόγω του εμπορίου της σταφίδας, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερα σχέσεις με τους Άγγλους.

Το κτίριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας ξεκίνησε να κτίζεται το 1872 και ολοκληρώθηκε το 1878, ενώ ήταν από τα πρώτα που βομβαρδίστηκαν από τους Ιταλούς στην έναρξη το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παθαίνοντας σημαντικές ζημιές που όμως μετά το τέλος του πολέμου, φρόντισε να επιδιορθώσει η αγγλικανική κοινότητα της Πάτρας.

Ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε επαφές για το ακίνητο και το χώρο που τον περιβάλλει, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις αυτές να έχουν ολοκληρωθεί. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Αλεξάντερ στα Αραχωβίτικα, ενός ξενοδοχείου που εδώ και χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο.

Θυμίζουμε ότι ο ομογενής επιχειρηματίας είναι αυτός που διέσωσε το νεοκλασικό της οδού Κορίνθου, όπου γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, μετατρέποντάς το σε Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε στην αγορά του ξενοδοχείου Patras Palace.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα