Το «Γιβραλτάρ του Αιγαίου» που βλέπεις τον ήλιο να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα

10.09.2020 / 20:37
γκο-39-6

Όσο εξερευνούμε την Ελλάδα, τόσο ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά που βρίσκονται σε διάφορες γωνιές της. Ένα από αυτά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι το λεγόμενο Γιβραλτάρ του Αιγαίου. Βρίσκεται στην Ανάφη και από εκεί μπορείς να δεις κάτι πραγματικά συγκλονιστικό. Τον ήλιο να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα σημεία της ελληνικής άγονης γραμμής που αποτελεί από μόνο του μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού. Η θέα που θα αντικρίσεις από αυτό το σημείο του Αιγαίου θα σου μείνει αξέχαστη σε όλη σου τη ζωή.

Το εντυπωσιακό Γιβραλτάρ του Αιγαίου

Το Γιβραλτάρ του Αιγαίου είναι στην πραγματικότητα ένας τεράστιος βράχος, ο δεύτερος ψηλότερος μονόλιθος της Μεσογείου. Είναι το κυριότερο αξιοθέατο του νησιού και θα το βρεις για να το θαυμάσεις στην νοτιοανατολική άκρη της Ανάφης.

Ο Γάλλος περιηγητής του 18ου αι., Τουρνεφόρ, τον είχε μάλιστα αποκαλέσει ως τον πιο τρομακτικό βράχο του κόσμου. Στην κορυφή του Καλάμου (460μ.), όπως στην πραγματικότητα ονομάζεται ο βράχος, είναι χτισμένη η μονή της Παναγίας της Καλαμιώτισσας. Χτίστηκε πριν από τρεις αιώνες και συγκεκριμένα το 1715, δίπλα σε ερείπια μεσαιωνικού οχυρού.

Από εκεί θα θαυμάσεις μια από τις συγκλονιστικότερες θέες της ζωής σου. Αν βρεθείς εκεί κατά τη διάρκεια της ανατολής θα δεις τον ήλιο να βγαίνει μέσα από την θάλασσα. Γι’ αυτό και το μοναστήρι απολαμβάνει την εντυπωσιακότερη θέα της περιοχής και προσελκύει τους λάτρεις της αναρρίχησης.

Συχνά μάλιστα ανεβαίνουν τον βράχο το απόγευμα και διανυκτερεύουν στην κορυφή με σκοπό να απολαύσουν την ανατολή του ήλιου. Μια ανατολή που αν την απολαύσεις θα καταλάβεις γιατί θα είναι μια από τις ωραιότερες της ζωής σου.

Ανάφη, ο ήσυχος προορισμός για διακοπές

Η Ανάφη είναι το νησί του Αιγαίου που πρέπει να επιλέξεις αν θες ήρεμες διακοπές μακριά από πολυκοσμία και έντονη τουριστική κίνηση. Η άλλη όψη των Κυκλάδων η λίγο πιο άγρια και μπορούμε να πούμε, πιο αυθεντική.

Στην Ανάφη θα κάνεις μπάνιο σε παρθένες παραλίες σχεδόν απάτητες. Θα περπατήσεις σε γραφικά στενά και θα δοκιμάσεις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις. Θα δεις εκκλησίες διάσπαρτες στο πέρασμά σου και θα βγάλεις φωτογραφίες με τους γραφικούς ανεμόμυλους.

Η εμπειρία σου από το συγκεκριμένο νησί θα είναι μία από τις καλύτερες διακοπών. Εκεί θα ζήσεις την πιο αγνή εκδοχή ενός νησιού των Κυκλάδων. Ταπεινή και αθόρυβη κερδίζει με την γραφική Χώρα της που ξεχωρίζει στο Αιγαίο. Είναι χτισμένη αμφιθεατρική στα ερείπια ενός βενετσιάνικου κάστρου και εντυπωσιάζει από το πρώτο λεπτό όποιον βρεθεί εκεί.

Μην χάσεις:

Να κάνεις μπάνιο στην παραλία Κλεισίδι. Είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες του νησιού οι οποίες είναι όλες μία και μία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα