Τους εκτελεστές της Βάρης βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη δολοφονία των Σέρβων μαφιόζων στην Κέρκυρα

22.09.2020 / 6:51
corfu1

Μπροστά σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη βρίσκονται οι Αρχές, όσον αφορά στη δολοφονία των δυο Σέρβων μαφιόζων στην Κέρκυρα, τον περασμένο Ιούλιο, έξω από βίλα στην περιοχή Χαλικούνα, όπου και παραθέριζαν.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του «newsit.gr», οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την μαφιόζικη εκτέλεση, πιστεύουν πως οι δολοφόνοι των δύο «τουριστών» δεν είναι άλλοι από τους τέσσερις μαυροντυμένους άνδρες που εκτέλεσαν τον περασμένο Ιανουάριο σε ταβέρνα της Βάρης, τους δυο αρχηγούς της εγκληματικής συμμορίας του Μαυροβουνίου «Σκάλιαρι», Ι. Ντέντοβιτς και Σ. Σταμάτοβιτς.

Οι αστυνομικοί, κυρίως της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι των ερευνών, όταν κατάφεραν να συνθέσουν το παζλ της δολοφονίας των Νταμίρ Χάζιτς και Άλαν Κόζαρ στην Κέρκυρα, διαπίστωσαν με έκπληξη πως οι δυο μαφιόζοι είχαν χτυπηθεί από 4 διαφορετικά όπλα, κάτι που σημαίνει πως τους είχαν περικυκλώσει έξω από το αυτοκίνητο τους τουλάχιστον 4 άτομα και τους πυροβόλησαν με καταιγιστικά πυρά.

Αυτομάτως και έπειτα από αυτή τη διαπίστωση, οι αστυνομικοί ανέτρεξαν στο φάκελο της δολοφονίας των δυο Σέρβων επίσης μαφιόζων στην Βάρη τον περασμένο Ιανουάριο και οι οποίοι βέβαια ανήκαν στην ίδια εγκληματική οργάνωση με τα θύματα τις Κέρκυρας.

Τέσσερις και οι εκτελεστές στη Βάρη

Και σ’ αυτό το μαφιόζικο «συμβόλαιο θανάτου», εν προκειμένω της Βάρης, οι δράστες ήταν τέσσερις, οπλισμένοι και μαυροντυμένοι και εκτέλεσαν επίσης με καταιγιστικά πυρά, μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους μάλιστα, των Ι. Ντέντοβιτς και τον στενό του συνεργάτη Σ. Σταμάτοβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιγκόρ Νέντοβιτς, έπειτα από την σύλληψη του επονομαζόμενου «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» του Σέρβου Ιβάν Βούκοτιτς δηλαδή, το καλοκαίρι του 2018 στην Τουρκία, είχε αναδειχθεί σε απόλυτο αρχηγό της οργάνωσης «Σκάλιαρι» και το όνειρο του ήταν να ξεπεράσει τον προκάτοχο του, οποίος είχε μετατρέψει την Αθήνα σε διαμετακομιστικό σταθμό κοκαΐνης: «….όλοι η Ευρώπη θα αγοράζει την δική μας κοκαΐνη και ο Πειραιάς θα γίνει το λιμάνι μας», έλεγε ο Ντέντοβιτς στους συνεργάτες του, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα κατορθώματα του Βούκοτιτς. Βέβαια το όνειρο του πνίγηκε στο αίμα, μέσα σε μια ταβέρνα στην Βάρη.

Έπειτα λοιπόν από την έρευνα που έκαναν στους φακέλους των δύο υποθέσεων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, διαπίστωσαν πως τα κοινά σημεία στις δυο δολοφονίες είναι πολλά και κυρίως το γεγονός πως στην Κέρκυρα, οι διάδοχοι του Ντέντοβιτς και του συνεργού του Σ. Σταμάτοβιτς, είχαν δεχτεί 30 σφαίρες, ενώ στην ταβέρνα στην Βάρη οι δυο μαφιόζοι είχαν δολοφονηθεί με 25 σφαίρες, από δύο διαφορετικά όπλα.

Απανωτές οι εκπλήξεις

Ωστόσο οι εκπλήξεις για τους έμπειρους Αστυνομικούς τις Ασφάλειας Αττικής δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν πια έβαλαν τα αποτυπώματα του Άλαν Κόζαρ και του Νταμίρ Χάζιτς στο σύστημα αναζητήσης στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, η αποκάλυψη ήταν απίστευτη.

Τα αποτυπώματα του Χάζιτς είχαν βρεθεί σε δυο από τα διαμερίσματα που νοίκιαζαν κατά καιρούς σε Π. Φάληρο και Γλυφάδα ο Ντέντοβιτς με τον Σταμάτοβιτς. Μέχρι εκείνη την στιγμή οι ερευνητές της Ασφάλειας είχαν βρει απλώς κάποια ορφανά αποτυπώματα στα δύο διαμερίσματα. Πλέον το παζλ είχε αρχίσει να δείχνει την πρώτη εικόνα, καθώς αποδεικνύεται με τρόπο απόλυτο η στενή σχέση που είχαν αμφότεροι οι μακαρίτες μαφιόζοι.

Εκτός αυτού, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία των δυο Σέρβων μαφιόζων στην Βάρη, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, είχε ταξιδέψει στο Βελιγράδι προκειμένου να συνεργαστεί με Σέρβους Αστυνομικούς που έχουν ασχοληθεί με την Μαφία και γνώριζαν τα μυστικά και της αιματηρές διαφορές τους.

Καταφύγιο στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία

Στον κατάλογο με τους Σέρβους μαφιόζους που είχαν παραλάβει από το Βελιγράδι οι Έλληνες Αστυνομικοί, στην πρώτη σειρά φιγουράριζαν τα ονόματα του Α. Κόζαρ και του Ν. Χάζιτς. Μάλιστα στις σημειώσεις που συνόδευαν τα δύο ονόματα των Σέρβων μαφιόζων, αναφέρονταν χαρακτηριστικά πως τα ίχνη τους έχουν χαθεί, τόσο από την Σερβία, όσο και από το Μαυροβούνιο και εκτιμάται πως είχαν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, πάντα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Τελικά αποδείχθηκε με αιματηρό τρόπο πως οι διάδοχοι στην αρχηγία της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι», πράγματι βρίσκονταν στην Ελλάδα, πλην όμως κατάφεραν να τους εντοπίσουν πρώτα οι αντίπαλοι τους και να τους εκτελέσουν.

Ο Ν. Χάζιτς, φέρεται από την Σερβική Αστυνομία ως ο σκληρός της υπόθεσης, το πιστόλι δηλαδή της μαφίας του Μαυροβουνίου, όπως βέβαια και ο δολοφονημένος συνεργός του, Α. Κόζαρ.

Μάλιστα ο Χάζιτς είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν στο Βελιγράδι, για την δολοφονία του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας στο Μαυροβούνιο και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Οι αντίπαλοι του τον πλήρωσαν με το ίδιο τίμημα.

newsit

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα